TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karalar: Adana için yapılacak her güzel projenin arkasındayız

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2023 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2023 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Karalar: Adana için yapılacak  her güzel projenin arkasındayız

Bayram BULUT - Ahmet AKDENİZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü toplu taşıma araçlarının kullanmaması ve sinekle mücadele konusunda açıklama yaptı. Karalar, “UKOME kararı olmadan hat değiştirilmez. Siyaset Türkiye’de algılar üzerinden götürülmeye çalışılıyor. Toplu taşıma araçların 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü geçmesi ile ilgili 15-20 gün önce UKOME’ye yazı yazdık. Haberlerin çıktığı gün yazı zaten UKOME’den çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımız yaptırdı diye belediye otobüslerini Zeydan Karalar, buradan geçirmiyor diyorlar. Benim aklımın ucuna bile böyle bir şey gelmedi. Böyle bir şey olamaz da. Öyle bir şey söz konusu değil” dedi. 

ADANA (İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü toplu taşıma araçlarının kullanmaması ve sinekle mücadele konusunda açıklama yaptı. Karalar, UKOME kararı olmadığı için toplu taşıma araçlarının köprüyü kullanmadıklarını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı’nın ilk oturumu gerçekleşti. Oturuma Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlık yaptı. Açılış yoklamasının ardından konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Irak’ın Kuzeyinde ki Pençe-Kilit Harekatı Bölgesinde el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi Sonucu uzman Çavuşlar Cem Ahmet Kaya ile Halil Şahin şehit olduğunu üzüntüyle öğrendiğini belirterek, şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Gündem dışı söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ ise kentin sorunlarına dikkat çekti.  Sözlerine Irak’ın Kuzeyinde ki Pençe-Kilit Harekatı Bölgesinde el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi Sonucu uzman Çavuşlar Cem Ahmet Kaya ile Halil Şahin şehit olduğunu belirterek başlayan Demirdağ, “Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun..ailelerine ve silahlar kuvvetlerimize başsağlığı temenni ediyorum” dedi.

Devlet bahçeli köprüsünü toplu taşıma araçlarının kullanmamalarına dikkat çeken Demirdağ, “Türkiye’nin 4. Büyük köprüsünün açılış yapıldı. Ve bugüne kadar yaklaşık 1 milyon 300 bin araç geçiş yaptı. Gerçekten müthiş bir proje. Bu köprünün projesini yapan ve başlatan geçen donem başkanımız Hüseyin Sözlü başkanımıza teşekkür ediyorum..Köprünün kara yolları genel müdürlüğü tarafından devir alınıp ve de trafiğe açılmasından dolayı Adanalılar olarak katkı yapan herkse minnettarız. Ne yazık ki bu köprüden  dolmuşlar ve otobüsler geçiş yapamamaktadırlar. Çok acil UKOME kararı alınarak vatandaşın mağduriyeti giderilmelidir. Köprüden tüm vatandaşlarımızın faydalanması sağlanmalıdır” diye konuştu.

Kentteki sinek şikayeti konusunda görüşlerini aktaran Demirdağ, “Bu kürsüden çok kez söyledik. Yaz gelmeden lavra ile mücadeleye edin diye. Yaz geldi. Emek mahallesinden, Meydan’dan, Dağlioğlu’dan,  Yesilevler’den, Narlıca’dan, Denizli’den, Yüreğir, Sarıçam, Çukurova,  Karaisali,  Pozantı,  Kozan, Ceyhan’dan vatandaşlar arıyor. Bu sinek nedir diye. Köydeki vatandaş arıyor,  sinekten pireden mahvolduk  diye. Saydam caddesindeki esnafta cibinlik  satışlarında patlama var. Kaç kez söyledik zamanında tedbir alınız diye. Çok acil ilaçlama araç ve ekip sayısını artırdınız.. Bu sorunu çözünüz” şeklinde konuştu.

Cemal Demirdağ’a yanıt veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  15 Temmuz Şehitler Köprüsü konusuna vurgu yaptı. Köprüyü Zeydan Karalar durdurdu lafının son derece yanlış olduğunu anlatan Karalar, “2018 yılı Kasım ayında köprü ile ilgili işlemler durmuştu zaten. Yani köprünün inşaatını durduran biz değiliz. Ekonomik şartlardan ve o güne kadar yapılan işlerden ve 305 milyon borcunu ödenmemesinden dolayı yüklenici müteahhit köprüde iş yapmayı bırakmıştır. 305 milyon borcu da biz ödedik. Tabii ki ödeyeceğiz. İyi  bir projeye hiçbir itirazımız yok. Eğer pandemi olmasaydı, belediyenin gelirleri çok ciddi manada düşmeseydi, o köprüyü tamamlamayı biz tasarlıyorduk. Ama pandemiden dolayı ya bizim gelirlerimiz de düştü” ifadelerini kullandı.

Köprünün devredilmesini kendisinden rica edildiğini belirten Karalar, “Bu köprünün de bitmesi gerekiyordu. Benden rica ettiler. Kimin rica ettiğini söylemeyeyim. ‘Köprüyü devreder misin?’ dediler. ‘olur’ dedik. Bizde önemli olan Adana'ya bir iş yapılmış olması, güzel bir iş yapılmış olmasıdır. Önemli olan kimin yaptığı değil, hizmet yapılması dedik. Borcu ile birlikte bizde bakanlığın devralması için yazı yazdık. O dönemde Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapılması gerektiğini söyledim. Hatta mevcut kullanılan yol olan setin tehlike arz ettiğini anlattım. Yapıldı. Güzel oldu. Parasını biz ödedik. Borcu da bizden devralınmadı. Dönemin ulaştırma bakanı ile görüştüğümde borcu da devralmasını söyledim. ‘İstiyorsan köprüyü devralmayalım’ dedi ama biz Adana için hizmet yapılsın diye buna da itiraz etmedik. Protokol falan olmadan devam ettiğinden bir ses çıkarmadık” dedi.

Karalar sözlerini şöyle tamamladı;

“Nedense bu siyaset Türkiye'de algılar üzerinden götürülmeye çalışılıyor biz araçların özellikle halk otobüsü ile dolmuşların geçmesi ile ilgili 15-20 gün önce UKOME’ye yazı yazdık. Haberlerin çıktığı gün yazı zaten UKOME’den çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımız yaptırdı diye belediye otobüslerini Zeydan Karalar, buradan geçirmiyor diyorlar. Benim aklımın ucuna bile böyle bir şey gelmedi. Böyle bir şey olamaz da. Öyle bir şey söz konusu değil. UKOME kararı olmadan biliyorsunuz hat değiştiremiyorsunuz. Sinekle mücadele kolay değil. Burası Adana. Nehri kesmişler biliyorsunuz. Seyhan Nehri bataklığa dönmüş buralar sinek üretiyor. Seyhan Nehri tam bir lavra merkezi olmuş. Durumda ilaçlıyorsunuz iki gün sonra yağmur yağıyor ilacın etkisi gitti. Bir daha iyileşiyorsunuz, bir daha yağmur yağıyor. 10-15 güne kadar sinekle ilgili şikayetin azalacağını düşünüyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.