TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karalar: Borçlanmayı kendim için istemedim

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, meclisten istediği borçlanmayı EYT’liler ve deprem tazminatlarını ödemek için istediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2023 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2023 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Karalar: Borçlanmayı  kendim için istemedim

Bayram BULUT

Başkan Karalar’ın seçimden önce istediği borçlanma yetkisi Meclis tarafından reddelmişti. Ret oyu alan borçlanma konusu bu ay içinde yapılacak olan oturumun 34. maddesinde yeniden gündeme alındı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ret oyu alan borçlanma konusuyla ilgili muhabirimizin sorularını yanıtladı. Başkan Karalar, borçlanmayı EYT’den emekli olan kişilerin tazminatları ve deprem tazminatları ile otobüs alımında kullanmak için istediklerini, kendisi için istemediğini kaydetti.

DSC_8420

ADANA (İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, meclisten istediği borçlanmayı EYT’liler ve deprem tazminatlarını ödemek için istediğini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın seçimden önce istediği borçlanma komisyonda görüşüldü. Meclis komisyonunda ret oyu alan borçlanma konusu Haziran ayı oturumlarında 34. Madde olarak gündeme alındı. Meclis görüşmeleri devam ederken, komisyonda ret oyu alan borçlanma ile ilgili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar muhabirimizin sorularını yanıtladı.

Karalar, borçlanmayı EYT’den emekli olan kişilerin tazminatları ve deprem tazminatları ile otobüs alımında kullanmak için istediklerini söyledi. Kendilerine saray yaptırmak için borçlanma istemediklerini dile getiren Karalar, gerekli olan ödemelerin yapılması için bu borçlanmanın şart olduğunu vurguladı.

EYT’den yararlanarak emekli olan çalışanlar ve diğer tazminatların 400 milyona yakın olduğunu aktaran Başkan Karalar, “Biz borçlanmayı boş yere istemiyoruz. 400 milyon civarında işçinin tazminatı ve deprem tazminatı diye bizim üzerimizde olan 100 milyonun üzerinde bir borç var. Hükümet bu parayı verin diyor ama biz nasıl vereceğiz bilmiyoruz. Belediyeler fabrika değil. Devletten aldığı parayla belediye bu işi yapıyor” dedi.

İşçinin tazminatını ödemek için borçlanmanın gerektiğini dile getiren Karalar, “Dolayısıyla böyle bir sıkıntı var. Biz de en azından işçinin tazminatına EYT'den 200-250 milyon tazminat var. 100 milyon küsürde deprem tazminatı var. En azından işçinin alacağını verin dedik. Ayrıca bir 50 tane daha otobüs alalım, çünkü otobüs fiyatları artacak, fiyatlar fahiş seviyelere çıkacaktır dedik. Dolar artıyor ben bu borçlanmayı seçimden önce istedim ama yapamadık” diye konuştu.

belediye (1)

Belediyeye geçtiğimiz aylarda kazandırdığı otobüsleri 2 milyona aldığını şuanda ise fiyatlarının 4 milyona çıktığını vurgulayan Karalar, “EURO, Dolar artmadan 50 tane daha otobüs olmak istedim. Borçlanmayı istediğimde 3 milyondu otobüs fiyatları. Otobüs fiyatları kurun yükselmesiyle 5 milyon olacak dedim. 3 milyona alsaydım o zaman kötü mü olurdu. Ben 200'e yakın iş makinesi almışım. 81 otobüs almışım. Tek kuruş borçlanmadan bunları yaptım. Otobüsün bir tanesini 2 milyona aldım. Şimdi otobüs 4 milyon olmuş 2 katına çıkmış. Fiyat daha da çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.