TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: Sırtımda hançerlerle seçime girdim

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 38. Olağan Kurultay'da konuştu. Kılıçdaroğlu, "Sırtımda hançerlerle seçime girdim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2023 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2023 20:07
Kaynak: Haber Merkezi
Kılıçdaroğlu: Sırtımda hançerlerle seçime girdim

(İLKHABER) - Bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP'de 1368 kurultay delegesi, yeni genel başkanı belirlemek için bugün sandık başına gidecek. Divan başkanlığını Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı 38. kurultayda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sırtımda hançerlerle seçime girdim" dedi.

Seçim yarışının Manisa Milletvekili Özgür Özel ile kendi arasına geçmesi beklenen Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. kurultayından kucak dolusu sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz. Değerli yol arkadaşlarım, bu yıl Cumhuriyet Halk Partimizin 100. Yılı. 100. yaşımızı kutladık. 100 yıllık bir tarih, her siyasal partiye nasip olan bir tarih değildir. 100 yıllık tarih içinde kapatıldık, 100 yıllık tarih içinde arşivlerimize el kondu, 100 yıllık tarih içerisinde genel başkanlarımız tutuklandı, hapse girdi. 100 yıllık tarih içinde yılmadık, direndik ve 100. Yılımızı şimdi kutluyoruz. Türkiye'de hiçbir partiye nasip olmayacak bir tarihi yaşıyoruz. Beraber yaşıyoruz. Birlikte yaşıyoruz. Birlikte büyüteceğiz Cumhuriyet Halk Partisi'ni. Cumhuriyet Halk Partisi'ni 100 yıl yaşatan gerçek, kuruluşunun savaş meydanlarında Kuvayi Milliyetçiler tarafından gerçekleştirilmesidir. Ve biz sıradan bir parti değiliz. Bizim mücadelemizi dünyanın pek çok saygın partileri örnek almışlardır. Biz Kuvayi Milliyetçilerin partisiyiz. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisiyiz. Biz ne ezen ne ezilen insanca ve hakça bir düzen diyenlerin partisiyiz. Biz hiçbir evladımızın, çocuğumuzun yatağa aç girmemesi için mücadele eden bir partiyiz. Çağdaş uygarlığı hedeflemiş ve o uygarlığı aşmak için mücadele edenlerin partisiyiz. Biz herkesin inancına, herkesin kimliğine, herkesin yaşam tarzına saygı duyan bir partiyiz. Değerli arkadaşlarım, 100 yılı yaşatanın, örgütlerimiz olduğunu da hiç kimsenin unutmaması gerekir. Bu salonda örgütlerimiz 100 yıllık mirasın çimentolarıdır, 100 yıllık mirası yaşatanlardır onlardır.

Bizim kurultaylarımız her türlü düşüncenin özgürce tartışıldığı ve sorgulandığı kurultaylardır. Çünkü biz demokrasiyi içselleştirmiş bir partiyiz. Tartışmaları bir zaaf olarak değil bir canlılık olarak gören bir gelenekten geliyoruz. Bu aynı zamanda aydınlanmanın güvencesi ve aydınlanmanın sürekliliğini gösterir. Onların kurultayları ise haber değeri olmayan kurultaylardır. Bizim örgütlerimize, diğer partilerin örgütleri benzemez. Bir partinin yükünü taşıyan örgütlerdir. Dolayısıyla örgütler, 100 yıllık birikimimizin temel taşlarıdır. Hiç kimse örgütün otoritesini, gücünü, dayanışma ruhunu asla ve asla tartamaz. Ben dahi hiç kimse kendisini partinin üstünde asla ve asla göremez. Sevgili örgütüm, biliyorum, sizleri zaman zaman üzdüm. Ama bir şeyi bilmenizi isterim. Asla ve asla sizi üzecek, sizi utandıracak hiçbir şey yapmadım. Hep sizlerle beraber ve sizler için Türkiye için mücadele ettim. Bu parti, bütün kurultaylarında tartışarak ve güçlenerek çıkmıştır. Yine güçlenerek çıkacaktır.

CHP'de kurultay

Değerli yol arkadaşlarım, bir de Türkiye'nin içinde bulunduğu tabloyu yedi madde halinde bilginize sunacağım. Bu yedi maddeyi Türkiye coğrafyasının her yerinde seslendirmenizi  istiyorum.

- Bir; bugün içinde bulunduğumuz koşullarda anayasa fiilen askıya alınmıştır. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti artık Türkiye'de işlememektedir.

- İki; saray devleti çoklu organ yetmezliğiyle karşı karşıyadır. Güçler ayrılığı ilkesi tümüyle fiilen bitmiştir.

- Üç; yoksulluğu yaymak, derinleştirmek ve milyonları yardıma muhtaç hale getirmek, saray devletinin politikasına dönüşmüştür. Üzülerek görüyoruz ki yoksulluk kabullenilen bir kültür haline dönüşmek üzeredir.

- Dört; Türkiye fiilen yara açık cezaevine döndürülmüş durumdadır. Gazeteciler görevlerini yapamaz haldedirler.

- Beş; İktidarda kalmak için her türlü hile ve sahtekârlığı yapma adeta sarayın politikası haline gelmiştir.

- Altı; Ülkenin dış politikası fiilen iflas etmiştir. Bir kan denizine dönüşen Filistin'de bile Türkiye'nin sözü geçmemektedir. Orta Doğu'da yaşanan bütün sorunların çözüm adresi bir dönem Türkiye idi. Herkes Türkiye'ye gelirdi.

- Yedi; Yanlış dış politikanın bedeli olarak Türkiye bir sığınmacı deposu haline dönüştürülmüştür. Para karşılığı dönüştürülmüştür. Türkiye'nin, 85 milyonun iradesi, Türkiye sığınmacı deposu olsun diye Avrupa'ya satılmıştır.

Değerli arkadaşlarım, bu yedi madde, tablonun bir yüzüdür. Acıdır ama bir gerçektir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında genel seçimlere ilişkin olarak "Sırtımda hançerlerle seçime girdim." ifadesini kullandı ve 6 masa ile ilgili eleştirilerde de bulundu.

CHP'de kurultay2

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.