TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclis üyeleri 15 Temmuz hain darbe girişimine dikkat çektiler

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2023 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2023 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Meclis üyeleri 15 Temmuz hain darbe girişimine dikkat çektiler

AHMET AKDENİZ- BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye meclisinin son oturumunda 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümüne dikkat çekildi. MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ay’ın istifası ile ilgili olarak da, “Belki adaylıkla ilgili bir şey söz konusu olabilir” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 4. Oturumu gerçekleşti. Oturuma Adana Büyükşehir belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlık yaptı. Açılış yoklaması ve gündem dışı maddelerin gündeme alınmasının ardından gündem dışı konuşmalar yapıldı. İlk olarak söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ Ak Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay’ın istifası ile ilgili konuştu. Demirdağ, “Sayın Mehmet Ay bey görevi bırakmışlar yeni hayatında başarılar diliyoruz. 5 yıl birlikte çalıştık. Kendisine yeni hayatında başarılar diliyorum. Belki adaylıkla ilgili bir şey söz konusu olabilir” dedi.

 Hain darbe girişimine vurgu yapan Demirdağ, “15 Temmuz kalkışmanın yıl dönümü. Bu kalkışmada şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. 15 Temmuz ülkemizin büyük bir badireyi atlattığı bir gündür. Bundan sonra 15 Temmuzların yaşanmamasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik de 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümüne dikkat çekerek, “Bizde kıymetli başkanımıza partimize ve Adanamıza, teşkilatımıza verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederiz. 15 Temmuz Türkiye Demokrasisi açısından çok önemli bir gün. Bir milletin darbeye karşı nasıl durabileceğini, nasıl birlik olabileceğini anlattığı gündür. 15 Temmuz’da şehit verdiğimiz 252 canımızı rahmetle anıyoruz. 2 binden fazla gazimiz var. Onlar minnetle anıyoruz. İnşallah Rabbim böyle günler yaşamayız. Türkiye dünyaya o gün tek yürek olarak, sağı, solu tüm partileri bir olarak tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Bundan sonra’da inşallah kimse bu tür kalkışmalara cesaret edemeyecektir” şeklinde konuştu.

Ardından gündem maddelerine geçildi. Çukurova Fuarcılık A.Ş’nin mevcut şirket sermayesinin 16 milyon 236 bin TL’den, 32 milyon 472 bin TL’ye yükseltilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Belediye yetki ve sorumluluğunda bulunan ve hizmet açısından kullanılan galvenizli çop konteynırı ve dış mekan çöp kovalarını, kırarak, sökerek, trafik kazası sonucu ve benzeri şekilde hasara neden olanlardan hasar bedellerinin dış mekan çöp kovası KDV dahil 850 TL, galvanizli çöp konteynırı için ise 2 bin 895 Tl ödemesine oy birliğiyle karar verildi.

Diğer gündem maddeleri ilgili karara bağlanmasının ardından oturumlar sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.