TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özgür Özel CHP'nin yeni genel başkanı

CHP Olağan Kurultayında Özgür Özel 812 oyla partisinin yeni genel başkanı oldu. Kemal Kılıçdaroğlu 536 oy aldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2023 03:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2023 03:45
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Özgür Özel CHP'nin yeni genel başkanı

ALİ GÜRELİ

(İLKHABER) - Bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP'de 1368 kurultay delegesi, yeni genel başkanı belirlemek için bugün sandık başına gitti. Seçimi 2. turda  Özgür Özel kazandı.

Cumhuriyet Halk Partisi, tarihinin en hareketli günlerinden birini yaşadı. Aylardır beklenen kurultayda yeterli imzayı toplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel yarıştı. 

Divan başkanlığını Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı Ankara Spor Salonu'ndaki 38. Olağan Kurultayda, konuşmaların ardından seçimlere geçildi.

Dün saat 23.00 itibarıyla sona eren oy verme işlemi sonucunda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Seçim ikinci tura kaldı.

Kurultayda ikinci tur oylaması sonunda ise Özgür Özel 812 oyla partisinin yeni genel başkanı oldu. Kemal Kılıçdaroğlu 536 oy aldı.

CHP Genel Merkezi’nde Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen İlhan Cihaner, Cihaner'in ardından Örsan Öymen adaylıktan çekilmişti.

Kurultayın 2. gününde Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimleri yapılacak.

1699144681176

Eski ve yeni genel başkalardan açıklama 

Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonrası açıklamasında, "Büyük Önderimiz Atatürk’ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Ve bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’i kutluyor, başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

1699144609627

Özgür Özel ise şunları kaydetti:

"Beni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına layık gören Cumhuriyetimizin 2'nci Yüzyılının İlk Kurultayının delegelerine teşekkür ediyorum. Bu salondaki umut dalgasını büyütmek ve partimizi iktidar yapabilmek için tüm örgütümüzle omuz omuza çalışacağız."

1699144707680

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.