TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rüşvet iddiasıyla CHP’li eski belediye başkanı hapis cezasına çarptırıldı

Kırklareli’nde "rüşvet ve usulsüzlük" iddiaları nedeniyle Kıyıköy Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ender Sevinç hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2023 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2023 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Rüşvet iddiasıyla CHP’li eski belediye başkanı hapis cezasına çarptırıldı

Kırklareli’nde 2021 yılında "usulsüzlük ve rüşvet" iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul’da düzenlediği eş zamanlı operasyonlar düzenlemişti. Operasyonlarda aralarında Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç’inde bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alınmıştı.
Yargılamada Başkan Sevinç, iş insanı Tolga Ö. ve İl Genel Meclis Üyesi Cem T. Sevinç, tutuklanırken Başkan Sevinç İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.
Yargılama ile ilgili 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma düzenlendi. Duruşmaya tutuksuz sanıklar Tolga Ö. ve Hakan Y. katılırken Sevinç ile İl Genel Meclisi Üyesi Cem T’nin de aralarında bulunduğu diğer sanıklar duruşmaya katılmadı.
Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Kararda Başkan Sevinç "rüşvet almak" suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılırken Tolga Ö. "rüşvette aracılık etme" suçundan 4 yıl 2 ay, Yunis D. ve Hasan G’ye "rüşvet vermek" suçundan 3 yıl 4 ay hapse çarptırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.