TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeniden Refah Partisi'ne geçen Başkan Çay, seçim için kolları sıvadı

Adana'nın Pozantı ilçesinde MHP'den 3 dönem Belediye Başkanı seçilen Mustafa Çay, partisinin yeniden aday göstermemesi üzerine, Yeniden Refah Partisi’ne geçti. Pozantı halkının yoğun baskıları sonucu Yeniden Refah Partisine geçtiği öğrenilen Başkan Çay, yerel seçimler için kolları sıvadı.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2024 11:20
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Yeniden Refah Partisi'ne geçen Başkan Çay, seçim için kolları sıvadı

Adana ve Çukurova'dan Anadolu'ya geçiş noktasındaki Adana'nın Pozantı ilçesinde MHP'den 3 dönem Belediye Başkanı seçilen Mustafa Çay, partisinin yeniden aday göstermemesi üzerine gelen yoğun baskılar sonucu Yeniden Refah Partisi’ne geçti ve yerel seçimler için kolları sıvadı.

Başkan Mustafa Çay, geçtiğimiz günlerde MHP Genel Merkezi'nde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ı ziyaret ederek, Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan tarihe göre 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler konusunda adaylık başvurusu gerçekleştirmişti. Başkan Çay, yeni dönem için adaylık beklerken, MHP, Pozantı’da iş insanı Ali Avan'ı aday gösterdi.

Tarihteki birçok medeniyetin izlerini taşıyan, Adana ve Çukurova'dan Anadolu'ya geçiş noktasındaki Pozantı'da için imar düzenlemesi, su, ulaşım ve kanalizasyon gibi çevre ve çevre sağlığı, kentsel alt yapı, temizlik, itfaiye ve zabıta gibi klasik hizmetlerin ötesinde yaptığı çalışmalarla dikkati çeken Başkan Çay, Yeniden Refah Partisi’ne geçti. Başkan Çay'ın bu kararı almasında, ilçe halkından gelen yoğun talep ve baskıların neden olduğu öğrenildi.

Yerel yönetim birimi olarak, yerel kaynakların artırılması ve yörenin kalkınmasını sağlayacak projeleri hayata geçirme konusunda kararlı bir duruş sergilediklerini ifade eden Başkan Çay, şunları söyledi:

"Pozantı'da 3 dönem sosyal belediyecilik anlayışıyla insan odaklı çalışmalar yapıp, sosyal ve kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması noktasında yoğun bir mesai harcadık. Ekibimin de desteğiyle, güzel ilçemiz Pozantı'nın yıldızını parlatacak Gökbez Parkı ile Çakıt Çayı Düzenleme ve İç Göl gibi projelere başladık. Belediye olarak bir süre önce ilçemize müze ve kültür sanat merkezi kazandırmak üzere adım attık. Bunun için Devlet Demiryolları'na ait iki tarihi binayı kiraladık. Bu binaları üç ayrı kültür evi hâline dönüştürdük. Geçmişten Geleceğe Anadolu Zübeyde Ana Kültür Evi ve Türkmen Kültür Sanat Evi ile birlikte Zeynep Karaaslan Bez Bebek Kültür Evi'ni 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yapıldığı gün hizmete açtık. Bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali etkinliklerinin bir ayağının ilçemizde gerçekleştirdik. Yaylaları, anıt ağaçları, mesire alanları ve İbrahim Paşa Tabyasının olduğu şirin ilçemizin cazibesini artırmak için konaklama tesisleri ve mesire alanları yapmaktan geri kalmadık. Orman köylüsünü de gelir düzeylerinin artması noktasında unutmayarak gerekli adımları attık. Bundan sonra da yeni dönemde Pozantı Belediye Başkan Adayı olarak Pozantı halkının teveccühüyle bu çalışmaları kaldığımız yerden kararlılıkla sürdüreceğiz."

Başkan Çay, yerel seçimler için çalışmalara başladığını ve Pozantı için daha yapacak çok işlerinin olduğunu kaydetti.

Bu arada, Mustafa Çay'ın Yeniden Refah Partisi’ne geçmesi de Pozantı'da sevinçle karşılandı. 

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.