TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pozantı Belediyesinin standına yoğun ilgi

Adana’nın tarihsel, kültürel ve mutfak lezzetlerinin tanıtıldığı ‘Adana Tanıtım Günleri’ etkinliği Ankara Altınpark’ta başladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2022 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2022 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Pozantı Belediyesinin  standına yoğun ilgi

ADANA (İLKHABER) - Ankara'da düzenlenen Adana Tanıtım Günleri'nde Pozantı Belediyesi'nin açtığı stand yoğun ilgi gördü. 8-11 Aralık tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek olan Adana Tanıtım Günlerinin açılışı Anfa Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilerek başladı.

Adana Valiliği'nin katkılarıyla Adanalılar Derneği tarafından Ankara'da Adana Tanıtım Günleri'nin açılışına; Tarım ve Orman Bakanı Dr. Vahit Kirişçi, AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz ve Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan katıldı.

POZANTI STANDINA YOĞUN İLGİ

Adana Tanıtım Günlerinde Pozantı Belediyesi'nin açmış olduğu standa hem katılımcılar, hem vatandaşlar hem de bürokratlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi ve Adana Valisi Dr. Süleyman Elban özellikle Pozantı Belediyesi standını ziyaret ederek satılan organik ürünlerin tadına baktı.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, standtaki ürünleri TRT Haber, A Haber, Anadolu Ajansı ve Tivi6 kanallarına röportaj vererek hem ilçenin hem de Pozantı Sebze Meyve Kurutma Merkezinde üretilen ürünlerin tanıtımını yaptı.

TANITIM GÜNLERİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Adana Tanıtım Günlerinin Açılışını Tarım ve Orman Bakanı Prof Dr. Vahit Kirişçi Adana Valisi Dr Süleyman Elban ve Adana ilçe belediye başkanları yaptı.

ADANA'NIN İNSANI İKLİMİNDEN DAHA SICAK

Açılışta kısa bir konuşma yapan Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, "Adana huzurun şehri, lezzetin ve hoşgörünün şehri. Kadim tarihi, eşsiz coğrafyası, iklimi ve ikliminden daha sıcak insanıyla hakikaten Adana'yı burada tanıtmaya çalışacağız. Adana bildiğiniz gibi bir Adana değil! Ancak gelirseniz Adana'yı tanır ve anlarsınız. O yüzden Adana'yı tanıtmaya çalışıyoruz. Bu gayreti başlatan başta Adanalılar Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyesi olmak üzere tanıtım günlerine katkı koyan tüm belediye başkanlarına, STK kuruluşlarına ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Ayrıca böyle bir günde bizleri onurlandıran Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişçi beyefendiye de teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

"POZANTI'DA HERKESİN BİR ANISI VAR"

Pozantı'nın, Adana için olmazsa olmaz bir geçit merkezi olduğunu ifade eden Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay da, ilçenin restoranlarında mola vererek herkesin küçük-büyük bir anısının olduğuna dikkat çekti. Tarihi misyonu ile Karaisalı ilçesinin bir bucak merkeziyken kendi iline Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından il merkezliği yapmış bir ilçe olduğuna vurgu yapan Başkan Çay, "Böyle bir tarihi misyonu üstlenmiş bir ilçenin belediye başkanı olarak Adana Tanıtım Günleri'nde olmanın şeref ve onurlu olacağını düşünerek bugün burada Pozantı Belediyesi standımızla turizm değerlerimizin yanısıra, kültür yayınlarımız ile birbirinden değerli organik ürünlerimizi kıymetli Ankaralılar'la ve burada yaşayan Adanalılar'la buluşturmaktan şeref duyduğumu ifade ediyor, hepinize hoşgeldiniz" diyerek, tanıtım günlerinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.