Ali GÜRELİ
(İLKHABER) - İstanbul'dan KKTC'ye gitmek isteyen iki Rus turist, bindikleri uçağın Ercan Havalimanı yerine Erzincan'da gittiğini anlayınca panik yaşadı. Yaşanan bu durum, Recep İvedik 6 filmindeki sahneyi akıllara getirdi.
Türk Hava Yolları'nın TK2652 İstanbul - Erzincan seferini yapmaya hazırlanan TC-JLV tescilli Airbus 319 tipi uçakta kalkış öncesi iki Rus yolcu, yolcu koltuk arkası ekranlarda yer alan haritadan yanlış yere bilet aldıklarını anlayınca panik durumu yaşadı.
Rus turistler “Stop stop” diye bağırarak uçağı durdurmak istedi. Yolcuların şaşkın bakışları arasında “durdurun bu uçağı inecek var” durumu yaşandı.
Aslında KKTC Ercan Havalimanı'na gitmek isteyen yolculara, Rus turizm acentesinin Erzincan için bilet kestiği anlaşıldı. Yaşanan durum üzerine kokpit ekibi kapıya geri dönüş kararı aldı. Yolcular ve valizleri indirildikten sonra sefer icra edildi.
Yaşanan bu durum, Şahan Gökbakar'ın rol aldığı Recep İvedik 6 filminde Konya yerine Kenya'ya bilet rezervasyonu yapılması durumunu akıllara getirdi.
Madrid yerine Mardin'e gittiler
Geçtiğimiz aylarda da Madrid’e gitmeye çalışan yolculara bir seyahat acentesi yanlışlıkla Mardin bileti kesmişti. THY Mardin yönetimi ve yerel halk yanlışlıkla Mardin’e gelen turistlere "Diller ve dinler diyarı" Mardin’i gezdirmiş ve burada ağırlamış, daha sonra Madrid'e yolcu etmişti.