TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rezerv Lig

Yazının Giriş Tarihi: 22.07.2022 18:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 16:01

Rezerv Lig, aslında bence daha önce kurulması gereken bir ligdi. Sonuçta önemli olan tabi ki artık bundan sonra kurulmuş olması.. Çünkü Süper Lig’de özellikle kadroda yer alıp da yer bulmayan oyuncuların kendilerini gösterebilmesi ve bence futbola ayrı bir heyecan getirmesi açısından çok önemli bir lig olacak. Hatta Süper Lig’in arka bahçesi olacaktır diye düşünüyorum.

Bu sezon Rezerv Lig'de yine Süper Lig kadar yani 19 takım yer alacak ve paralel olarak, Süper Lig müsabakalarından bir gün sonra oynanacak. Tabi ligde 35 kişilik A Takım listesinde yer alan yerli ve yabancı tüm futbolcular maçlara forma giyebilecek. Yani o hafta kadroda yer alamayanlar bu ligde yer alarak yine mücadelelerde yer almış olacak.

Ayrıca bir de ödül de söz konusu.. Ne kadar mı? Şampiyon olacak takıma tam 1.000.000 TL, ikinciye 500 bin ve üçüncü takıma 300 bin TL başarı ödülü veriliyor. Unutmamak gerekir ki maçlarda galibiyet primi 100.000 TL.. Çok iyi bence..

Tabi ödül olur da ceza olmaz mı? Tabi ki o da var. Lige katılmayan veya katılacağını bildirmesine rağmen ligden çekilen kulüplere tam 5 milyon TL para cezası var. Verilen cezalar bir fona aktarılacak ve lige katılan kulüplere ödül olarak dağıtılacak. Bu da güzel bence.. Ekstradan ödül yani..

Evet! Rezerv lig Süper Lig ekiplerinin bence vitrini olacak. Genç yeteneklerimizi yerli ve yabancı kulüpler izleme şansı bulacak. Yani bence iyi Pazar olacak.

Arıca ekipler oyuncularını formda tutmak, sürekli oynatabilmek için, maç performanslarını görebilme açısından çok önemli olacak. Bu teknik direktörlerin de işini kolaylaştıracak. Bence futbolumuz için önemli bir adım..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.