TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’nın kanayan yarasına neşter atılacak

Adana’nın 40 yıldan bu yana her gün biraz daha büyüyen ve son 20 yıldır da artık kanayan yarası haline gelen kent trafiği sorununa çözüm gelecek mi? Trafik sorunu nasıl çözülecek. Bunun için yapılan çalışmalar, üretilen projeleri  İLKHABER Gazetesi ekibi olarak ziyaret ettiğimiz Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile bire bir konuştuk. Sadece trafik sorununu mu konuştuk? Başkan Karalar’ın Adana ile ilgili daha birçok projesini birinci ağızdan dinledik…

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2023 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2023 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana’nın kanayan yarasına neşter atılacak

Süreyya URİ/ RÖPORTAJ

ADANA (İLKHABER) - Adana’nın 40 yıldan bu yana her gün biraz daha büyüyen ve son 20 yıldır da artık kanayan yarası haline gelen kent trafiği sorununa çözüm gelecek mi? Trafik sorunu nasıl çözülecek. Bunun için yapılan çalışmalar, üretilen projeleri  İLKHABER Gazetesi ekibi olarak ziyaret ettiğimiz Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile bire bir konuştuk. Sadece trafik sorununu mu konuştuk? Başkan Karalar’ın Adana ile ilgili daha birçok projesini birinci ağızdan dinledik…

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan projelerin tamamlanmasıyla Adana trafik sorunu artık tarihe karışacak. Bunların içinde altgeçit projeleri, bulvarlar, yollar, ve bir türlü işlevsel hale gelemeyen metro için 5 yeni hat ve UKOME kararı bekleyen dolmuş güzergahları var. Sadece bunlar mı? Altgeçitler, 2 kütüphane, 6 kreş, mülkiyet sahipleriyle anlaşma tamamlandığında hemen ihaleye çıkılacak  Yeni Adana Otogarı da Başkan Karalar’ın Adanalıya vereceği yeni müjdeler arasında yer alıyor

DSC_8417

Ancak bunların tamamının hayata geçebilmesi için iktidar ve muhalefet partisine mensup belediye meclis üyelerinin Adana’ya hizmet için tek ses olması gerekiyor. Amaç gerçekten Adana’ya hizmet ise, Adanalılar o meclis üyelerini Adana’nın çıkarlarını koruyup kollaması için oraya göndermişlerse Adana’nın Adanalının yararına olan iş ve kararlarda siyaseti bir yana bırakıp, ortak hareket etmeleri gerekiyor.    

İşte o hizmet ve projeleri; “Adana’ya gelin, ciğerimi yiyin” diyerek Türkiye’nin tüm vatandaşlarını Adanalıca Adana’ya davet eden tepeden tırnağa Adanalı, Adana Sevdalısı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar  birinci ağızdan anlattı. Biz sorduk Başkan karalar cevapladı:

Adana’nın kanayan yarası diye tabir edebileceğimiz müzminleşmiş bir trafik sorunu var. Çok uzun yıllardır Adana bu sorunla yaşamak zorunda kalıyor. Ancak onlarca yıldır her gün artarak çoğalan bu sorunu nasıl aşmayı planlıyorsunuz?

“Adanada yapılan çok ciddi yollar var. Üniversitenin içinden geçecek, Sarıçam trafiğini rahatlatacak iki büyük yapı yapıyoruz. Biri Ahmet Zenbilci Bulvarı onu bitirince Sarıçam trafiği rahatlayacak, üniversite bulvarı asfaltlamaya gireceğiz. Onu bitirince o da rahatlatacak, aynı bulvar stadyumu da rahatlatacak.  Stadyumu rahatlatması için iki büyük yol yaptık zaten. Öyle eskisi gibi çok büyük yığılma yok.  E-5‘in altında bu ay ihalesi olacak Şakirpaşa Altgeçidi var, Türkmenbaşı eski projeydi onu bitirdik ama bazı sıkıntılarla ilgili oraya da alt geçit üst geçit yapıyoruz. Turgut Özal’ın trafiğine  paralel orayı rahatsın diye bir sahil yolu yapıyoruz. O da bitmek üzere. Devlet Bahçeli köprüsüne çıktınız karayollarının oradan sağa döndünüz oradan Aşıklar Bulvarı’na giriyorsunuz Süleyman Demirel’e çıkıyorsunuz. Turgut Özal’ın trafiğine takılmıyorsunuz.

Güney trafiğini rahatlatmak için iki üç tane yol çalışmamız var. Ama esas metropollerde trafiği rahatlatmak için metro şart.

Adana’nım Ulaşım Master Planı tamamlandı mı?
Trafikle ilgili bir Ulaşım Mastır Planı yaptık. Bunu daha önce denediler bitiremediler, biz bitirdik. 

Yıllardır Adana’nın kamburu haline gelen, ölü doğmuş bir hafif raylı sistemimiz var.  Bu hem bugüne kadar Adana’ya yapılabilecek  belki çok daha önemli yatırımlara engel teşkil etti, hem de çok büyük paraların gömülü olduğu bir yatırım. Ama bugüne kadar kimse sahip çıkmadı ve Adana’ya sadece yük olarak kaldı. Kimilerinin metro, kimilerinin hafif raylı sistem dediği bu yatırımı işlevsel hale getirerek, Adana’nın trafik sorununun da çözümünde fayda sağlaması açısından değerlendirecek bir  projeniz var mı?

Metro’ya ilave 5 hat daha gerekiyor Adana trafiğini rahatlatmak  için bu hatları bitirmeyi düşünüyoruz. Bu hatların her biri 200-250 milyon dolar  olsa 1 milyar dolar civarında bir para harcamak gerekiyor. Bunu Cumhurbaşkanının onaylaması gerekiyor.  4 senedir metro projesinin onaylanmasını bekliyoruz bir adım atalım diye. İnşallah yakın zamanda onaylanır.

Hafif raylı sistemimiz şu an Akıncılar’da bitiyor. Yeni hat Akıncılar’dan Yeni Adliye, Şehir Hastanesi, Balcalı, Stadyum’a gidecek. Bu hatları bitirmeyi düşünüyoruz. Şu anda 20-25 bin kişi taşıyan metronun ilave hatlar tamamlandığında 125 bin kişi taşıyacağını düşünüyoruz. Medline’dan başlayıp bir tramvay hattını  Devlet Bahçeli Köprüsünden geçirip ordan Şehir Hastanesi hafif raylı sistemine bağlayacağız. İlave 5 hat daha istiyorlar. Adanada trafik rahatlasın diye. Nostaljik hat yapacağız kent içinde.

Büyük saat ile ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Büyüksaat’te esnaf araç trafiğinin kapatılmasını istemiyor. Tam tersine dolmuş geçsin istiyorlar. Biz birkaç hattın geçmesini Ukome’ye sunduk.  Kurula göndereceğiz. Kurul eğer onay verirse 5  dolmuş hattını oradan geçireceğiz.

Şakirpaşa Havaalanı sizce kapatılır mı?

Bakan buraya geldi ‘Adanalı ne isterse onu yapacağız havaalanını kapatmayacağız’ dedi.  Adanalı öyle istiyor çünkü.

Adana ciddi bir deprem yaşadı çok sayıda evde az, orta ve büyük oranda hasar oluştu. Hasarlı evlerle ilgili belediyenin bir çalışması var mı?

İktidar olabilseydik eğer, orta hasarlı binaların tamamının daha detaylı bir emarını çekip, gerçekten kurtarılacak olanları kurtarmaya yönelik bir çalışma yapacaktık.  Ama bu insiyatif tamamen Çevre ve Şehircilik’te.  Ama çok yakında bize bir rapor gelecek.  Biz İTÜ ve ODTÜ’yü  çalıştırıyoruz biliyorsunuz. Onlar çalışmalarını tamamladı. Ufak bir şey gördük orada bu yüzden bir müddet daha çalışacaklar. Ondan sonra biz vatandaşlarla görüşeceğiz. Onlara binalarının durumunu söyleyip, şöyle bir masrafla binanız onarılabilir diyeceğiz. Onlar isterlerse güçlendirebilir. Çünkü belediye sadece böyle bir destek verebilir.  O çalışmanın parasını biz verdik ama güçlendirmenin parasını biz veremeyiz, çünkü yasa öyle.

Binaların tamamının kontrollerini Çevre Şehircilikle yaptırdık.  Ayrıca bizden yardım isteyen vatandaşların tamamına da gönderdik ekiplerimizi. Belediye teknik olarak vatandaşlara destek veriyor. Bu çok önemli bir çalışma  İki tane önemli. Daha önce bu işi yapmış deneyimli insanlara, üniversitenin profesörlerine bu işi yaptırmak önemli. 

Evleri orta ve büyük hasar alan depremzedeler için yeni imar alanları açıyor musunuz?

Depremde evleri zarar görenler için yeni imar alanları açmak için çalışmamız var. Meclise gönderdik. Meclis de uygun görürse depremzedelere ev yapılması için imarlı alanlar oluşturacağız.

DEPREM TAZMİNATI

EYT’den çok işçi gitti. İşçinin tazminatı var ve deprem tazminatı diye hükümetin bizim üzerimize yıktığı 100 küsür milyon para var.  Verin diyor da nereden vereceksiniz? Belediyeler fabrika değil. Devletten aldığı parayla yapıyor bu işleri.  En azından işçinin alacağını verin dedik. Ayrıca 50 tane daha otobüs alalım dedik, çünkü otobüs fiyatları artacak.  Dolar artıyor. Seçimden önce alacaktık ama olmadı. Euro, dolar artmadan otobüsleri alalım dedik ama olmadı.  Şimdi 5 milyona alacağımı o zaman 3 milyona alsaydım kötü mü olurdu yani. 200’e yakın iş makinesi, 81 otobüs almışın bir tek kuruş borçlanmadan. 300’e yakın araç kazandırdım belediyeye.”

Sadece bunlar mı var?

Altgeçitler var, 2 kütüphane, 6 kreş, mülkiyet sahipleriyle anlaşma tamamlandığında hemen ihaleye çıkılacak  Yeni Adana Otogarı var yapılacaklar arasında..

Yeni bir seçime doğru gidiyoruz.  Yeni bir seçim atmosferi.  Belediye Başkanlığı seçimlerine yaklaşırken neler düşünüyorsunuz?

Sonuçta Türkiye’nin en güçlü insanları arasına giren insanlarla ilgili saldırılar oluyor.  Muhalefetin de  onların yerine geçme istek ve çabaları olur. Bunları saygıyla karşılarım. Ama bu iftiraya, kötülemeye yönelik olursa yakışık almaz.  Geçen bir toplantı yaptık.   Seçim  bitti sahada ne problemler yaşadık bilişim  sorunlarının konuşulduğu bir toplantıydı. İleride gerçekten faydalı olacak bir toplantıydı. Bir seçim bitmiş öbür seçime hazırlık yapmak için toplantı yapıyorlar. Şimdi orda insanlar düşüncelerini söylemek için kürsüye çıkmak istediler.  Ancak öyle bir toplantı değildi.  İl Başkanı da bu toplantının öyle bir toplantı olmadığını anlatmaya çalışsa da biri bağırıp çağırmaya başlayınca ben de kürsüde yer verdim.  Konuşmak isteyen bizim 45-46 yıllık gençlik kollarından bir arkadaşımızdı. Ben de ‘gel buraya’ dedim. Konuşması için kürsüyü teslim ettim. Sonra dövdü dediler. Görüntüler ortada. Dövsem bunun gizlisi saklısı olur mu?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.