TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emeklileri TOKİ heyecanı sardı

TOKİ’den ev sahibi olmak isteyen emekliler, Tüm Emekliler Derneği Çukurova Şube Başkanlığı’na gelerek, yapılacak TOKİ’ler den yararlanmak için form doldurup teslim etti. Yaklaşık 3 bin emeklinin form teslim ettiği öğrenilirken, TOKİ için formlar 2 Eylül tarihine kadar kabul edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2022 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2022 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Emeklileri TOKİ heyecanı sardı

Bayram BULUT/ RÖPORTAJ

ADANA (İLKHABER) - TOKİ’den ev sahibi olmak isteyen emekliler, Tüm Emekliler Derneği Çukurova Şube Başkanlığı’na gelerek, yapılacak TOKİ’ler den yararlanmak için form doldurup teslim etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül'de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını açıklayacağını duyurdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, vatandaşlara en iyisini sunmak için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. "Yüzyılın sosyal konut projesinde tarih 13 Eylül" bilgisini veren Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 13 Eylül'de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını açıklayacak" ifadesini kullandı.

Murat Kurum’un bu açıklamasının ardından ev sahibi olma hayali kuran kişilerde heyecanlı bekleyiş başladı. Bu heyecanlı bekleyiş içerisine girenler arasında emekli, dul ve yetimlerde oldu. Evi olmayan emekliler ve dul ve yetimler bütçelerine uygun fiyata TOKİ’den ev almak istiyor. Konuyla ilgili Tüm Emekliler Derneği Çukurova Şube Başkanlığına gelen çok sayıda emekli ilk olarak derneklerine TOKİ ‘den konut almak istediklerini belirten formlar doldurup teslim etti. Yaklaşık 3 bin emeklinin form teslim ettiği öğrenilirken, TOKİ için formlar 2 Eylül tarihine kadar kabul edilecek.

Toplanan formların bir nüshası topluca Adana Valiliğine teslim edilecek. Formların bir nüshası ise Tüm Emekliler Derneği Genel Merkezi’ne gönderilecek. Tüm Emekliler Derneği Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Derneklerine üye emeklilerin TOKİ taleplerinin uzun yıllardır devam ettiğini söyledi. Bugüne kadar derneklerine başvuran 4 bin 336 emeklinin ev sahibi olduğunu anlatan Kaya, bu emeklilerin sevinçlerine hep birlikte ortak olduklarını dile getirdi.

Şimdi sizlerle Tüm Emekliler Derneği Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya ile yaptığımız röportajımızı paylaşıyoruz.

TOKİ konusunda sevindirici açıklamalar var. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Tüm Emekliler Adana Şubesi olarak bizler gündemi takip ettiğimiz gibi emekliler adına ne yapabiliriz düşüncesi içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu Türkiye genelinde 100 Bin konut, daha sonra 150 bin konuta çıktı. Emeklilerimize ayrılan kontenjan yüzde 25’ten yüzde 40’a çıkartıldı. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.

Öncelik emeklilere mi verilmeli sizce?

Biz şunu söylüyoruz. Yeni evlenenler, şehitler, gaziler, emeklilerimizin çocukları. Önceliği emeklilerimize verirsek, emeklilerimiz ev sahibi olursa bir rahatlama olur düşüncesi var. Önümüzdeki ayın 13’ünde zan ediyorum 81 ilimize kaçar tane daire yapacaklarını açıklayacaklar. Biz burada mutlu olduk. Gelecekten umutluyuz. İnşallah emeklilerimiz ev sahibi olur. Buna vesile olan biziz bunu yapanda devlet. Devlete herkes adına teşekkür ediyoruz.

Dul ve yetimlerin TOKİ konusunda talebi var mı?

Emek derneğimize üye olanların böyle bir talebi var. İçimizde dul ve yetim aylığı alan bir birinden değerli hanım efendiler olan annelerimiz, kardeşlerimiz var. Bunlar kişiler evli çocuklarının evlerinde kalıyorlar. Biz bu kişileri ev sahibi yaparsak çok mutlu olacaklar. Dul ve yetim maaşı alıyorlar. Yetim maaşları 3’e 4’e bölünüyor. Çok cüzi bir rakama denk geliyor Hangi birime gitseler emekli maaşı alıyorsun diyorlar.

Kaç üyeniz var ve şuana kadar kaç üyeniz TOKİ’den konut sahibi oldu?

Adana’da 50 Bin 236 üyemiz var. TOKİ için derneğimize ev başvurusunda bulunan 4 bin 336 emeklimiz Sarıçam İlçesi’nde ev sahibi oldu. Şimdi tekrar TOKİ ‘den ev sahibi olmak için derneğimize başvuruları alıyoruz.

Şimdiye kadar kaç başvuru aldınız?

Şuana kadar 3 bin başvuru aldık. Almaya da devam ediyoruz. 2 Eylül tarihine kadar derneğimiz başvuruları almaya devam edecek.

Derneğinize yapılan başvurular ile ilgili nasıl bir yol çizeceksiniz?

Doldurulan formların birer nüshalarını Adana Valiliği’ne teslim edeceğiz. Ederken de  kayıt başvuru numarasını alıp talebimizin takipçisi olacağız. Genel Merkezimizde bu işin takipçisi. Eğer bu formları doldurup teslim etmesek emeklilerimizin talepleri belki görülmeyecek diye düşündük. Ama şimdi burada 3 bin kişi başvurdu, bin kişi daha başvursa 4 bin kişi başvurduğu zaman Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bunu dikkate alacaktır. 

Adana’da ne kadar emekli ev sahibi, ne kadarı kiracı elinizde bir rakam var mı?

Ne kadar emeklimiz kiracı, ne kadar emeklimiz ev sahibi şuanda bunları söylemem çok zor. Bu rakamları araştırıyoruz. Biz 2015 yılından beri TOKİ konusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. Bize yardımcı olanlardan Allah razı olsun. Yardımcı olmayanların canı sağ olsun. TOKİ Başkan Yardımcısı Hakan Akbulut Bey, Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Fatoş Gürkan Hanım, Ayhan Karaca Bey gerçekten bu konuda bizlere yardımcı oldular. Halada yardımcı oluyorlar.

Sosyal medyada yaptığınız paylaşımlar var bunlar hakkında neler söyleyeceksiniz?

Biz bir şey söylediğimiz zaman piyasada ki insanlar diyor ki bunlar eksik söylüyor diyorlar. Biz kafamıza göre bir şey söylemiyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın açıklamaları TOKİ konutlarının hangi ile ne kadar yapılacağı yönündeki açıklamalarını aktarıyoruz. Yaptığım paylaşım aynen şöyle;

“TOKİ'nin sosyal konut projesinin detaylarında tarih belli oldu. Konut, konut arsası ve sanayi sitelerinin yer alacağı projede, gençler, EMEKLİLER, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacak. Evler, yerel ve yatay mimariye uygun, sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemeler ve yenilenebilir enerji sistemlerini içerecek şekilde inşa edilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını açıklayacağını bildirdi. Bizler dernek olarak sürecin sürekli takipçisiyiz.”

Bunda her hangi bir şey yok. Tamamen yapılan açıklamaları paylaştım.

Son olarak emeklilere söyleyeceğiniz bir şey var mı?

Evi olmayan emeklimiz kalmayana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunun içinde hiçbir yere üye olmayan emeklilerimize sesleniyorum. Gelin derneğimize üye olun. Hep birlikte emekliler için çalışıp, güçlerimizi birleştirelim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.