TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaya: Emekliler için indirim anlaşmaları yapıyoruz

TÜM Emekliler Derneği Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, derneklerine üye emeklilerin yararlanması için firmalarla indirim anlaşmaları yaptıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2022 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2022 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kaya: Emekliler için indirim  anlaşmaları yapıyoruz

Bayram BULUT/ RÖPORTAJ

ADANA (İLKHABER)-TÜM Emekliler Derneği Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, derneklerine üye emeklilerin yararlanması için firmalarla indirim anlaşmaları yaptıklarını söyledi.

TÜM Emekliler Derneği Adana Çukurova Şubesi tarafından birçok firma ile indirim anlaşmaları yapılıyor. Emekli derneği kimliği ile anlaşma yapılan firmalardan emekliler indirimli fiyatlardan yararlana biliyor. Bu indirimler emeklilerin hayatında azda olsa bir rahatlama getirse de emekli dernekleri, firmalarla anlaşmalar yaparak emeklilerin daha çok indirimden yararlanmasını sağlamaya çalışıyor.

TÜM Emekliler Derneği Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, derneklerine üye emeklilerin yararlanması için firmalarla indirim anlaşmaları yaptıklarını anlattı. Derneklerine üye emeklilerin dernek kimlik kartını göstererek bu indirimden yararlanabildiğini belirten Başkan Kaya, firmalarla indirim anlaşmaları yapmaya devam ettiklerini vurguladı. Emeklilerin indirimleri, emeklilerin yaşadıkları sorunlar, belediyelerden beklentileri ve TOKİ konutları hakkında görüş alış verişinde bulunduğumuz Başkan Rafet Kaya ile şimdi yaptığımız röportajı sizlerle paylaşıyoruz.

Derneğinizle firmalar arasında indirim protokolleri yapılıyor. İndirim anlaşmaları hakkında bilgiler alabilir miyiz?

Birlik beraberliğimizi sağlamazsak kimse bizi duymaz. Kayıt olmaya gelecek emeklerimize çoluk çocuğu, ‘Ne yapacaksın, niye gidip kayıt olacaksın emekli derneğine’ diyor. Yanlış düşünce bu. Bizim derneğimizin yıllık aidatı yalnızca 35 lira ama yapmış olduğumuz anlaşmalar var, indirim anlaşmaları var. Bir hastaneye gidersiniz yaptığımız anlaşma gereği muayeneyi indirimli olursunuz. 75 lira gibi bir muayenede cebimizde kaldığını biliyorum. Tüp firmalarıyla anlaşmalar yaptık. Bu firmalardan derneğimizin emekli kimliğiyle tüp alanlara 30 lira indirim yapılıyor. Biz her firmayla yapmadık ama  belli firmalarla yaptık. Ama emeklerimiz istiyor ki yoldan geçeni çevireyim tüpümü indirimli alayım.  Maalesef bu böyle olmuyor. Bir oğluna bir kızına bir gelinine aldığını düşünün tüpü. Üç tane tüpten 90 lira kar etmiş olacak.

İndirimler sadece Adana için mi geçerli?

Hayır her şubemiz kendi ilinde bu indirim protokollerini yapıyor. Genel merkezimize emeklilerin için yapılması gereken konuları aktarıyorum. Şu anda genel merkezimiz tarafından Ankara'da bir misafirhane yapılıyor. Emekli derneği kimliğini taşıyan kardeşlerimiz sabah kahvaltısı dahil orada 90 liraya kalabilecek. Dışarıda bir otelde kalmaya kalsalar gecelik en düşük 300 liraya tutabilirler. Şu anda Ankara'ya gitmek için verilecek bir yol parası sadece 270 lira. Biz bazı firmalardan onlara indirim yaptırıyoruz. 10 lira indirimle 260 liraya götürüyorlar emeklerimiz.

Emeklilere çağrınız nedir?

Tüm emekleri derneğimize davet ediyoruz. Tek çatı altında toplanalım, hakkımızı emekliler olarak birlikte arayalım. Eğer bizim hak arayamadığımızı düşünüyorsanız, hak arayabildiğini düşündüğünüz bir derneğe bile üye olabilirsiniz ama sizin hakkınızı arayan tek adresin bizim derneğimiz olduğunu açıkça söyleyebilirim.

TOKİ ile ilgili çalışmalarınız vardı. Şuan bu çalışmalar ne aşamada öğrenebilir miyiz?

TOKİ ile ilgili her zaman Sayın Cumhurbaşkanına yazı yazıyoruz. Yazı yazarken de cevabımızı alıyoruz. Biz diyoruz ki iki bölgede Yüreğir ve Sarıçam bölgesinde değil de, Çukurova Bölgesi’nde de TOKİ yapılsın. Çünkü insanlarımızın birçoğu bu bölgeyi istiyor. Önümüzdeki günlerde de sanıyorum ki bu ikinci bölgede de yapılabilecek bir durum ortaya çıkacak. Sayın Genel Başkanımız Satılmış Çalışkan Bey'in imzasıyla bize bir yazı geldi. Biz de o yazıya yazı ile insanların istemlerini dile getirdik. 2+1 3+1 şeklinde istemleri yazıp liste halinde gönderdik. Yüzde 25 gibi bir kontenjan veriliyor. Biz bu kontenjanı emektar adına çok az buluyoruz. Şehitlere ailelerine, gazilere, engellilere, dar gelirlilere verilmesin demiyoruz ama bu kişilerin de emeklilerin çocukları olduğunu unutmamak lazım. Önce emekliye ver ki rahatlasın emeklinin bir evi var, ikinci evi istediği zaman senin bir evin var diyorlar ve vermiyorlar. iyi de emekli zaten o evi kendine almıyor ki. Ya kızına alıyor ya oğluna alıyor. Oğlunun kızının banka kredilerine kriterleri tutmadığından banka kredi vermiyor ama emekliye veriyor diye emeklimiz almak istiyor.

Yüreğir Belediyesi tarafından yaptırılan emekli kütüphanesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ayrım yapmaksızın her zaman doğrunun yanında haksızın karşısındayız o sözümüzden asla ödün vermedik, vermeyeceğiz de. Yüreğir Belediye Başkanı Sayın Fatih Mehmet Kocaispir’e de teşekkür ediyorum. Neden teşekkür ediyorum onu da söyleyeyim. Sayın Kocaispir emekliler adına bir kütüphane yaptırıyor. Köprülü Mahallesi'nde temel atıldı. Onun diğer belediyelere de örnek olmasını istiyorum. Her belediye ilçesinde böyle bir yer yapsa çok güzel olur. Açılış yapacakları zaman onlardan tek ricamız emekli derneklerini çağırarak emeklileri ciddiye aldıklarını ortaya koymaları gerekiyor. Emekliyi de çağırarak açılış yaparsanız çok iyi olur. Geçmişte Soner Bey Çukurova Belediye Başkanı emekli dinlenme evleri açtı. Açarken emekli derneklerini çağırmadı. Yanlış bir tutum oldu. Emekli evi deniliyor ama emekliyi temsil eden derneklerden kimseyi çağırmıyorsun, görüş alışverişinde bulunmuyorsun. Bu ayrı bir sorun. Şimdi Yüreğir’de temel atılıyor. Önümüzdeki günlerde açılışını da bizlerle birlikte yaparsa çok memnun oluruz ve Adana'da bir ilki yapmış olur.

Emeklilerin ücretsiz toplu taşıma hizmeti konusunda sıkıntı yaşıyor musunuz?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalara seslenmek istiyorum. Otobüslerden yaş aranmaksızın tüm emeklilerin ücretsiz taşınmasını talep ediyorum. Derneğimizin kimliğini taşıyan tüm emekliler binebilsin. Bu konu meclise sonulsun. Eğer hangi siyasi partinin meclis üyeleri ona imza atmıyorsa o zaman biz de ona göre tutum sergileriz. Yani böyle bir çalışma yapılırsa bir sonuç alınır.

Diyorlar ki ücretsiz olursa emeklerimiz akşama kadar otobüsten inmez. Ben de iddia ediyorum emeklemesi işi olmazsa çarşıya çıkmaz. Madem öyle düşünülüyorsa sınır koyalım sabah saat 09.00'da öğlen 12 ve 13.30-5 son olsun. 5’ten sonra bilmesinler.

Eklemek istediğiniz konular var mı?

 Dar gelirli ve emeklinin mutfağında yangın var diyoruz. Biz siyasi parti gözetmiyoruz devlette devamlılık esastır diyoruz. Yeter ki devletimiz başımıza ve dik olsun diyoruz.

ASKİ'den emekliye özel bir indirim yapılmasını istiyoruz. İstediğimiz sadece emekli için değil, dar gelirliye de yapılmalı. Sosyal medya belediyeciliğin anlamı bu değil mi? Sayın Başkan ben demokrasiye inanıyorum, çoğul düşünceye inanıyorum diyor tabii ki bu çok güzel ama bunların da yerine getirilmesini istiyoruz.

Bizler bu ülkede 25 yıl çalışıp devlete vergimizi verip, primimizi yatırmışız. Bu ülkenin harcı, çimentosu temel taşıyız. Madem bu öyle bu uygulamayı bize de yapın diyoruz. Eğer yapılırsa gerçekte gelecekte insanlar rahat edecektir. Kimse emeklilere hak ettiğini vermiyor.

Bizler emeklerinin öncüleri olarak yapılanları açık yürekle ve insanlara anlatıyoruz ve anlatmaya devam edeceğiz. Kim ne yapmıyorsa onların isimlerini de söylemekten kendimize alı koymayacağız.

Kimsenin emekliyi göz ardı etmesini istemiyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.