TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müzik piyasasının yeni gözde ismi oldu

Çocuk yaşta hayallerini müzik üzerine kuran Uğur Kaya, yıllar sonra kendi bestelerinden oluştuğu üç ayrı single yaptı. Kaya’nın bu singleri büyük beğeni topladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2021 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2021 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Müzik piyasasının yeni gözde ismi oldu

 Röportaj

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Çocuk yaşta hayallerini müzik üzerine kuran Uğur Kaya, yıllar sonra kendi bestelerinden oluştuğu üç ayrı single yaptı. Kaya’nın bu singleri büyük beğeni topladı.

Uğur Kaya, çocuk yaştan beri müziğe ilgi duyuyordu. Maddi imkansızlıklar içerisinde olduğu için çok istediği müzik piyasasına giremedi. Yıllarca kendi kendine şarkılar söyledi. Sesini duyanlar Kaya’yı çok beğendi. Adana’nın Yüreğir İlçesi Kiremithane Mahallesi’nde oturan Kaya, burada bulunan büyüklerinin ısrarı üzerine sık sık şarkı söylemeye devam etti. Amatörce söylediği şarkıların büyük bir bölümü de kendisi besteledi. Şuanda 39 yaşında olan Uğur Kaya şimdiye kadar 749 tane şiir yazdı. Şiirleri kitaba dönüştüremedi. Ama yazdığı bu şiirleri besteleyerek şarkı haline getirdi.

Müziğe olan ilgisi yaşı geçtikçe artan Uğur Kaya, düğünlerde şarkı söylemeye başladı. Düğünlerde Kaya’yı dinleyenler sesinin güzelliğini daha çok fark etti. Günden güne kendisini geliştirdi. Yakınlarının ve çevresinin ‘neden single yapmıyorsun’ şeklinde ki baskısı ile ilk singlenı yaptı. İlk singlenı kendi bestelerinden seçti. Vurgun Yedim adlı singlenin videosunu YouTube ve diğer sosyal medya hesaplarından paylaştı. 10 binlerce tıklanma alan parça büyük beğeni topladı.

İnsanların bu beğenisi Uğur Kaya’ya ilham verdi ve ikinci ve üçüncü singlerini de çıkartmaya karar verdi. Çalışmaların ardından Kaya’nın Gülüm Ölürüm, Kopsun Kıyamet isimli eserleri de çıktı. Kendi bestelerinden oluşan bu çalışmalarda yine büyük beğeni topladı. Müzik piyasasına böylece adım atmış olan Uğur Kaya, insanların beğenisini kazandığı için büyük mutluluk yaşadı. Hiçbir geliri olmadan kendi ayakları üzerinde durup müziğini yapmak isteyen Uğur Kaya’nın bir başka marifeti ise oyunculuk oldu. Bazı dizilerde roller alan Kaya’ya yeni dizilerden de teklif geldiğini ve yakında bu dizilerde de yer alacağını anlattı.

Uğur Kaya, sorularımızı yanıtladı. Şimdi Kaya ile yaptığımız röportajı sizlerle paylaşıyoruz.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Aslen Diyarbakırlıyım. Ama Adana’da büyüdüm. 39 yaşındayım. Adana’nın insanı ile Diyarbakır’ın arasında bir fark yok gibi.

Kaç parçanız var şuanda?

3 Parçalık bir singler yaptık.

Müzikle ne zamandan beri ilgileniyorsunuz?

Çocuk yaştan beri müzikle ilgileniyorum. Babam Dengbej’dir. Babam sanatla çok ilgilenirdir. Hatta Kadir İnanır’dan rol teklifi bile almıştır. Gençliği’nde Kadir İnanır’a benzer. Mardinli Hikmet Taşdemir ile de birbirine benzer. Babam tabi ki Kadir İnanır’dan biraz daha boyu kısadır. Çocuk yaşta aşık Veysel, Muhlis Akarsu gibi daha çok fazla değerli büyüğümüzle büyüdük. Onların sanatları bize ninni gibi gelir, rahatlatırdı bizi. Dayım oyuncuydu. Babam ve dayımdan dolayı müzik ve oyunculuğa merak saldım. Maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamadım. 7-8 yaşlarındaydım sürekli şarkı ve türkülerimizi söylüyordum. Tabi ki amatörce söylüyordum. Ama herkes sesimin çok güzel olduğunu söylüyordu.

Nasıl bu yola çıkmaya karar verdiniz?

Büyüklerimiz zaman zaman benim şarkı söylemem için ısrar ediyorlardı. Aradan zaman geçti. Bende özgüven vardı zaten. İnsanın iç duyguları bir zaman sonra patlamaya geçiyor. Ben yaparım, ben yapayım diyorsun. Bu işin içine girdiğin zaman biraz daha biraz daha üstüne katarak geliştirmek istiyorsun.

Çevremdeki insanlar sürekli bana abi sen niye kaset çıkartmıyorsun dediler. 20-25 sene önce  Ramazan Nurlu ve Abdulkadir Nurlu’nun da yanına gitmiştim.  O zamanlar şartlar el vermedi olmadı.  Aradan 20 yıl geçti ve yine o firmayla çalışmak nasip olduğu bana. Kalbimizin temizliği kısmetimize nasipmiş.

Çaldığınız bir enstrüman var mı?

Hiçbir enstrüman çalamıyorum. Şuanda kısa sap bağlama çalmayı öğrenmeye çalışıyorum. Bağlama bizim özümüzde var.

Besteleriniz size mi ait?

Evet bana ait. 749 tane yazılı vaziyette olan, şiir, deyiş kaside, ilahi tarzı yazılarım var. Kitap olacak kadar kaleme aldığım şiirlerim var. Bunların içerisinde bestelediğim 20-30 kadar çalışmam var.  Albümümün ilk parçaları benim kendi bestelerim. Vurgun Yedim, Gülüm Ölürüm, Kopsun Kıyamet benim üç eserim.

Kliplerinizi nereden izlenebiliniyor?

Uğur Kaya Official isimli YouTube hesabım var. Bu hesaptan çektiğim kliplerimi ve parçalarımı isteyenler izleyip, dinleyebilir. Şuan yeniyim müzik piyasasında. Ama yine kliplerim 10 binler tarafından izlendi. Çok güzel yorumlar alıyorum. Bu benim motivasyonumu arttırıyor. Yakın zamanda müzik piyasasında iyi yererlere gelmeyi planlıyorum. Önümüzdeki ay Seyhan ve Büyükşehir Belediyelerimizin düzenleyeceği bir konser olacak. Engelli kardeşlerimiz ile birlikte olacağız bu konserde. Bu konsere herkesi davet ediyorum.

Oyunculuk yeteneğinizde var mı?

9 ay önce Adana Çıkmazı isimli bir diziye başladık. Amatör olmasına rağmen çok iyi izlenme alan bir dizi oldu. Diziye devam ediyordum. Singlemi çıkartacağım için biraz sete ara verdim. Dayı filminde ufak bir rol aldım.

Sponsor desteği alıyor musunuz?

İnsanlara daha iyi şeyler üretmek istiyorum. Tabi ki bunun için maddi güç lazım. Belediyelerimizden bu konuda bana sponsor olarak destek vermelerini istiyorum. Sanatla insanlar çok güzel şeyler yakalayabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.