TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Sağlık çalışanları her koşulda insanın umududur”

14 Mart Tıp Bayramı bu yıl yaşanan deprem felaketi nedeniyle buruk kutlanıyor. Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu 14 Mart Tıp bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Sağlık çalışanlarımız dün olduğu gibi bugün de yarın da insanımızın umududur” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2023 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2023 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Sağlık çalışanları her koşulda insanın umududur”

M.Emin AKÇAY

ADANA (İLKHABER) - Sağlık Sen Adana  Şube Başkanı Bekir Nennioğlu 14 Mart Tıp bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Sağlık çalışanlarımız dün olduğu gibi bugün de yarın da insanımızın umududur” dedi.

14 Mart Tıp Bayramı bu yıl yaşanan deprem felaketi nedeniyle buruk kutlanıyor. Her yıl alanlarda yapılan yürüyüşler ve basın açıklamaları bu yıl yerini sessizliğe bıraktı. Kutlamaların yapılmadığı kentte, Sağlık Sen Adana Şubesi tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada konuşan sendika başkanı Bekir Nennioğlu, sağlık çalışanlarının bu 14 Mart’ta tek sevincinin, sağlıkla uğurladıkları hastaların yüzlerinde gülümseme olduğunu belirtti.

Her türlü zorlu şartta canla başla çalışan isimsiz kahramanların, toplumun sağlığı için çalıştığını anlatan Nennioğlu, “Sağlık çalışanları, uykusundan vazgeçti.  Çocuğundan vazgeçti. Ailesinden vazgeçti.Canından vazgeçti.Ama amacı insanı yaşatmak olan kutsal mesleğinden asla vazgeçmedi.

Şiddet görürken vazgeçmedi. Selde vazgeçmedi.  Yangında vazgeçmedi. Pandemide vazgeçmedi. Depremde vazgeçmedi” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının her koşulda insanlara umut olduğunun altını çizen Bekir Nennioğlu, “Hemşiresinden doktoruna, 112 çalışanından tıbbi sekreterine, teknikerinden hizmetlisine vefakar ve cefakar sağlık çalışanlarının tamamı, vazifelerini büyük bir sorumluluk ve çok yüce bir kutsiyetle yerine getirmektedir. Sağlık ordumuz, ülkemizin ve milletimizin en karanlık günlerinde; fedakarlıklarıyla, özverileriyle ve vicdanlarıyla her zaman insanımıza umut oldu” şeklinde konuştu.

Bu umudu, en son yaşanan depremlerde yine gördüklerini söyleyen Nennioğlu, “Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yaşanan büyük yıkımda, tüm sağlık çalışanlarımız büyük bir sorumlulukla ve insanüstü bir çabayla yaraları sarmaya çalıştı. Enkazın başında, sahra hastanelerinde, köy köy, mahalle mahalle insanımıza şifa dağıttı” ifadelerini kullandı.

Bekir Nennioğlu sözlerini şöyle tamamladı;

“Tüm Türkiye’ye büyük acı yaşatan depremlerde, sağlık camiası olarak büyük kayıp yaşadık. Yüzyılın felaketinde hayatını kaybeden 448 sağlık çalışanımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun. Fedakarlıkları, alın terleri, mücadeleleri, canlarını ortaya koyarak çalışmaları, sağlık çalışanlarının nasıl bir hizmet verdiklerinin açık bir göstergesidir. Bu nedenle diyoruz ki sağlık çalışanlarımız dün olduğu gibi bugün de yarın da insanımızın umududur.Her türlü zorlu şartta, mesleğini büyük bir özveriyle yerine getiren sağlık çalışanlarının bu 14 Mart’ta tek sevinci, sağlıkla uğurladıklarının yüzündeki gülümsemedir”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.