TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık çalışanlarının promosyon karmaşası

Hürriyetçi Sağlık Sen Adana İl Başkanı Bekir Erkoç, sağlık çalışanları için banka promosyonu tekliflerinin 32 bin + enflasyon ve memur zammı farkı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2022 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2022 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sağlık çalışanlarının promosyon karmaşası

Bayram BULUT- Ahmet AKDENİZ

ADANA (İLKHABER)-Hürriyetçi Sağlık Sen Adana İl Başkanı Bekir Erkoç, sağlık çalışanları için banka promosyonu tekliflerinin 32 bin + enflasyon ve memur zammı farkı olduğunu söyledi.

Hürriyetçi Sağlık Sen Adana İl Başkanlığı tarafından banka promosyonu konulu basın açıklaması yapıldı. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıda Hürriyetçi Sağlık Sen Adana İl Başkanı Bekir Erkoç, banka promosyonları ve sağlık iş kolunda ki sendikaların takındıkları tavırları değerlendirdi. Kendilerinin Adana İl Sağlık Müdürü ile konuyla ilgili görüşmeler yaptıklarını belirten Erkoç, ilgili bankalarla da görüştüklerini vurguladı. İl Sağlık Müdürüyle görüşmelerinde kendilerinin 40 bin lira gibi bir rakam teklifinde bulunduklarını söyleyen Erkoç, ancak bu rakamın bankalar tarafından kabul edilmediğini anlattı.

Yetkili sendika olan Sağlık Sen’in22-23 Kasım tarihleri arasında anket düzenlediğini ve sağlık çalışanlarının ankette 28 bin istediğini deklare ettiğini savunan Erkoç, “Yaptıkları ankette sağlık çalışanlarının 28 bin istediklerini belirtiyorlar. Sağlık Bakanlığı ve Ziraat Bankası arasındaki anlaşma 21.200 TL’den fazla olursa arasındaki farkın banka tarafından ödeneceği söyleniyor. Başkan yardımcısı, ‘bakanlık yüksek fiyat farkı alırsa arasındaki farkı bize ödeyecekler. 21 bin 200 TL kabul edilebilir’ diyor.” dedi.

Aradaki fark konusuna değinen Erkoç, “22 Kasım günü İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede bakanlık ile arasında yapılan anlaşma Adana’dan yüksek rakam olursa arasındaki farkın yatmayacağını, bankanın tek rakam üzerinden tüm Türkiye’ye bu rakam üzerinden fiyat verildiği ve her hangi bir artışın söz konusu olmayacağı bilgisini aldık. 23 Kasım sabahı Ziraat Bankası Bölge Müdürü telefonla beni aradı. Görüşmeyi ve bankanın konuya bakış açısını aktardı. Ekstra bir ödeme yada protokolün söz konusu olmayacağını aktardı” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürlüğüyle yaptıkları görüşmedeki önerilerinin hala geçerli olduğunu dile getiren Erkoç, “6 Eylül tarihinde Adana İl Sağlık Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmede kendisine aktardığımız ve yaptığımız öneri geçerlidir. Ne demiştik. Kalan sürede 2 Ocak + 2 temmuz zammını alacağız. Ocak ayında en az yüzde 40’lar konuşuluyor. Hem bütçemiz, hem sayımız artacak. Şimdi 3 Ocak+3 Temmuz olacak. Protokol metnine yıllık enflasyon farkı +memur zam oranında belli bir fark fanka tarafından çalışanlara sene sonu yada sene başında tek seferde ödensin. Bunu ekletelim. O tarihlerde en yüksem rakam Eskişehir’de 5 bin 500 personele 41 bin 500 TL almıştı” şeklinde konuştu.

Tekliflerinin 32 bin + enflasyon memur zammı farkı olduğunu işaret eden Erkoç, “Adana için kalan süre değerlendirilerek fesih yapmadan 32 bin TL isteyelim ve üzerine protokol metnine enflasyon ve memur zam oranında çıkacak farkı memurlara ödesin. Teklifimiz bu rakamdır. Kabul görmez ise banka tarafından Ocak ayı zam oranı ve personel artışı ile fesih kararını alıp yeniden ihaleye çıkılmak ve kamu özel bankaların ihaleye davet edilmelidir. Bu rakamın ve ödenecek olan fesih bedelinin üzerinde bir rakama imza atacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.