TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık neferlerinden ATA’YA SAYGI

Çukurova Devlet Hastanesi’nde duygu dolu anma töreni

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2022 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2022 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sağlık neferlerinden  ATA’YA SAYGI

ADANA(İLKHABER)- Atatürk’ün yaşama veda edişinin 84. Yıldönümü nedeniyle, tüm yurtta olduğu gibi Adana’daki Çukurova Devlet Hastanesi’nde de bir anma töreni düzenlendi. Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Akif Küçükcan, Başhekim Yardımcıları, Hastane yöneticileri, doktorlar ve sağlık personelinin katıldığı anma töreni duygusal görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Anma töreninde konuşan Başhekim Dr. Küçükcan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 84. Yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz. 20. yüzyılın liderleri arasında, kitleleri peşinden sürükleyen karizma ve öngörüye sahip, idealleri halen yaşayan fikirleri özümsüz bir başka lider yoktur.” diye başlayan konuşmasında şunları söyledi:

“Beni Türk hekimlerine emanet edin’ sözü ile sağlıkçılara ne kadar önem verdiğini hissettirme fırsatı sağlayan, ulu önderimize bir kez daha söz veriyoruz. Açtığın yolda, işaret ettiğin hedeflere her geçen yıldan daha azimli ve kararlı bir şekilde yürüyeceğiz.

Atatürk Türkiye’sini çağdaş uygarlığın ilerisinde taşımak, ülkemizi ve tarihimizi uluslararası platformlarda doğru olarak tanıtmak hepimizin en başta gelen görevidir. Atatürk’ümüz her 10 Kasım günlerinde, saatler 9’u 5 geçeyi gösterdiğinde milyonlarca  yürekte yeniden doğmaktadır.

Yaşadığı yüzyılın dehası, büyük önderimizi her yıl daha da artan sevgi, saygı,özlem ve minnetle bir kez daha anıyoruz. Ruhun şad, mekanın cennet olsun Atam..”

SİRENLER ATA’YA SAYGI VE ÖZLEM İÇİN ÇALDI

Saatler 09.05’i gösterdiğinde tüm yurtta, tüm kalpleri birleştiren saygı ve anma ifade eden sirenlerin çalması ile Atatürk bir kez daha anıldı. Saygı duruşu ve tüm sağlık çalışanlarının hep birlikte seslendirdikleri İstiklal Marşından sonra “Ay yıldızlı Türk Bayrağı” yarıya indirilerek “ulusal matem”e ortak olundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.