TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balcalı Hastanesi çalışanları afet ödemesinden yararlanmak istiyor

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2023 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2023 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Balcalı Hastanesi çalışanları afet  ödemesinden yararlanmak istiyor

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Sağlık sendikaları alanlardan Resmi Gazetede yayınlanan afet ödemesinden Balcalı Hastanesi’nde çalışan sağlık çalışanlarının da yararlanması için ek karar çıkartılmasını talep etti.

Sağlık Sen Adana Şubesi ve Öz Sağlık Sen Adana Şubesi tarafından Resmi Gazetede yayınlanan afet ödemesinden Balcalı Hastanesi’nde çalışan sağlık çalışanlarının da yararlanması isteğiyle basın açıklaması yaptı. Balcalı Hastanesi içerisinde bulunan Şoförler Odası önünde bir araya gelen Sağlık Sen Adana Şubesi ve Öz Sağlık Sen Adana Şubesi üyeleri afet ödemesinden yararlanmak istediklerini belirtti. İlk olarak söz alan Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Sağlık Sen Adana Şubesi olarak asrın felaketinden sonra sağlık çalışanlarının maddi olarak haklarının ödenmesini ve rahat bir şekilde çalışmasını 20 Şubat, 1 Mart, 10 Mart tarihinde yaptığımız basın açıklamalarında bizzat dile getirdiklerini anlattı.

Sağlık çalışanlarının hem depremzede hem de sağlık çalışanı olmasına nedeniyle  maddi kayıplarının engel olunmasını talep ettiklerini vurgulayan Nennioğlu, “Depremden etkilenen tüm sağlık çalışanlarının, afetin olumsuz etkilerinin bir nebze olsun azaltılabilmesi için acil yaşam yardımı adı altında maddi talebimiz olmuştur. Taleplerimiz kısmen sonuç bulmuş olup 11.05.2023 tarihli ve 7267 sayılı cumhurbaşkanı kararının ekinde afet bölgesinde görev yapan ve geçici görevlendirilen kamu çalışanlarına 06.02.2023 tarihi itibariyle 6 ay süreyle 2060 TL  tazminat + 972 TL fazla çalışma ücreti olarak toplamda 3032 TL ödeme yapılacaktır. Ayda 90 saati geçmemek üzere saat başında merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen çalışma ücretinin 2 katı fazla çalışma ücreti ödenecektir şeklinde karar çıkmıştır. Bizlerin bu çabasını görmezden gelmeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Adana’nın 10 ilçesinin kapsama dahil edilmediğini anlatan Nennioğlu, “Ancak Adana ilimizin 10 ilçesi kapsama dahil edilmemiştir. Hasarlı ve kullanılamaz durumda olan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Sarıçam ilçesinde olmasına rağmen eklenmemiştir. Son 3 ayda yüzlerce deprem olan ve depremden dolayı heyelan altında kalan 4 öğretmenin şehit olduğu kuzey ilçelerimiz Saimbeyli, Tufanbeyli, Feke, Aladağ ve İmamoğlu ilçelerimiz kapsama dahil edilmemiş,

Yine yüzlerce evin zarar gördüğü Yumurtalık, Karataş, Pozantı ve Karaisalı ilçeleri kapsam dışı bırakılmıştır. Halbuki, sağlık çalışanlarımız dün olduğu gibi bugün de yarın da insanımızın umududur” diye konuştu.

Her türlü zorlu şartta canla başla çalışan isimsiz kahramanlar olarak, toplumun sağlığı için sağlık çalışanlarının yaptıkları fedakarlıkları tek tek sıralayan Nennioğlu, “Uykunuzdan vazgeçtiniz.

Çocuğunuzdan vazgeçtiniz. Ailenizden vazgeçtiniz. Canınızdan vazgeçtiniz. Ama amacı insanı yaşatmak olan kutsal mesleğinizden asla vazgeçmediniz. Şiddet görürken vazgeçmediniz, pandemide vazgeçmediniz, depremde vazgeçmediniz. Selde vazgeçmediniz, yangında vazgeçmediniz” ifadelerini kullandı.

Adana'da birçok kamu kurumunda çalışan memurlar deprem riskinden dolayı işyerlerine gitmediğini ya şehirden ayrıldığını ya da bir yakınlarına sığındıklarını belirten Nennioğlu, “Afette sizler sanki onlar depremi yaşamamış gibi sanki evleriniz hasarlı değilmiş gibi sanki arkanızda bıraktığınız çoluk çocuklarınız yokmuş gibi hastanelere koşarak normal zamandan daha fazla insanüstü gayretle hizmete devam ettiniz, birçok depremzede vatandaşımızın tedavi edilmesini sağlayarak devletin gücünü hissettirdiniz” dedi.

 “Yapılan yanlışın düzeltilip Türkiye’de üniversitelerin lokomotifi olan Çukurova Üniversitesinin içinde bulunduğu Sarıçam İlçesi başta olmak üzere Adana genelinin afet yardımı kapsamına dahil edilmesi konusunda sayın cumhurbaşkanımıza güveniyoruz” diyen Nennioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan konunun en kısa zamanda çözüleceğine inanıyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Ardından söz alan Öz Sağlık İş Sendikası Balcalı Hastanesi Teşkilatlandırma sorumlusu Okan Nennioğlu ise, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlara ve sağlık çalışana Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlara acil şifalar dileyerek sözlerine başladı. Deprem felaketinden Adana’nın da etkilendiğini belirterek, “Bu felaketi yaşayan iller arasında Adana’mızda vardı. Cumhurbaşkanımız resmi gazetede deprem tazminatı ödemesi olarak çıkarmış olduğu yazıda maalesef Sarıçam İlçesinde bulunan Balcalı Hastanemizi bu ödemeden yoksun saymıştır. Bizler Balcalı Hastanesi sağlık çalışanları olarak gözyaşlarını, hasar görmüş ve psikolojik travma yaşayan ailelerini bir tarafa bırakarak deprem bölgesine, sağlık alanında lojistik destek konusunda insanüstü bir gayret gösterdik ve birçok depremzede vatandaşımız tedavi edilerek, devletin gücü hissettirilmiştir” dedi.

Sarıçam Bölgesi Balcalı Hastanesi çalışanlarına da deprem tazminatı ödemesinin ek bir yazı ile çıkarılmasını devlet büyüklerinden talep ettiklerini kaydeden Okan Nennioğlu, “Afet de Balcalı Hastanesi sağlık çalışanlarımız sanki depremi yaşamamış gibi sanki onların evleri hasarlı değilmiş gibi, sanki onların arkada bıraktıkları çoluk çocukları yokmuş gibi, hastanelere koşarak normal zamandan daha fazla insanüstü gayretle hizmete devam etmişlerdir. Balcalı Hastanesi sağlık çalışanları, hem depremzede hem de sağlık çalışanıdır böyle felaketleri ülkemizin bir daha yaşamamasını temenni ederken stratejik önemi böyle günlerde bir kez daha anlaşılan sağlık çalışanlarımıza ödenecek olan deprem tazminatı mağduriyetleri göz önünde bulundurularak biran önce Sarıçam Bölgesi Balcalı Hastanesi çalışanlarına da deprem tazminatı ödemesinin ek bir yazı ile çıkarılmasını devlet büyüklerimizden talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Balcalı Hastanesi’nin önemine vurgu yapan Okan Nennioğlu, “Bu afet de hastanemizde canla başla çalışan tüm sağlık çalışanlarına hastane yönetimine teşekkür ediyorum. Rabbim bir daha böyle afetler göstermesin. Ve unutulmamalıdır ki Balcalı Hastanesi yıllardan beri Çukurova Bölgesinin merkez hastanesi olmuştur. 6 Şubat depreminde hem Adananın, hem de tüm afet bölgenin en fazla hasta kabulü yapmış hastanedir. Ve yine unutulmamalıdır ki 6 Şubat depreminde afetten dolayı zarar almış ve hastanenin 4/3 bölgesi kapanmıştır. Bakıldığında gerçek anlamda afetzedeler Balcalı çalışanlarıdır.  Hem evleri, hem de evlerine ekmek götürdükleri hastaneleri zarar görmüştür. Afetle alakası olmayan kurumlara bile bu ödeme yapılıyor Balcalı sağlık çalışanlarına yapılmaması çok büyük bir yanlıştır. Yetkililerin biran önce bu yanlıştan dönmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.