TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Menteş: Dünya’da adaletsiz gıda dağılımı var

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Tabip Odası, Adana Gıda Mühendisleri Odası ve Adana ÇÖLYAK Derneği  tarafından ‘Çölyak’la Yaşamak’ isimli panel düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2023 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
Başkan Menteş: Dünya’da adaletsiz gıda dağılımı var

Selma ATAŞ

ADANA (İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Tabip Odası, Adana Gıda Mühendisleri Odası ve Adana ÇÖLYAK Derneği  tarafından ‘Çölyak’la Yaşamak’ isimli panel düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen panel Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş'in moderatörlüğünde gerçekleşti. Panelin konuşmacıları ise Çocuk Gastroentoloji Uzmanı Doç. Dr. Didem Gülcü Taşkın, Ç.Ü Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sertaç Özer ve Adana Çölyak Derneği Başkanı Safiye Şumnu oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan panelin açılış konuşmasını Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Güneş yaptı.  Toplumsal hassasiyeti yaratmanın en iyi yolunun bir farkındalık yaratmak olduğuna dikkat çeken  Güneş, “Oldukça fazla bir kesimi ilgilendiren bir konuda toplumsal hassasiyeti yaratmanın en iyi yolu bir farkındalık yaratmaktır. Bu konu hakkında çok fazla bilgisi olmayan kişiler için uzmanlarımıza belki teknik açıdan öğrenmek istediklerinizi danışabilme olanağı tanıyor. Bu yüzden ben bu etkinlikleri çok önemli buluyorum” dedi.

Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Adana Tabip Odası'nın toplumun her alanını ilgilendiren her konuda toplumun yanında  oldukların belirtti. Adana Tabip Odası, toplumun her alanını, halk sağlığımızı nitelendiren her konuda toplumun yanında ve faaliyetlerini devam ettiriyoruz. Biz bu etkinliğimizi düşünürken aslında 16 Ekim'den esinlendik. 16 Ekim nedir? 16 Ekim Dünya Gıda Günü. Dünya Gıda Günü'ne gidiyoruz ve oraya giderken yapılan etkinliklerin birincisi olarak bunu değerlendirdik. Dünyada 8 milyar, net rakamla 7 milyar 924 milyon insan yaşıyor. Dünyada aç insan sayısı ise neredeyse 800 milyon. Aşırı kilolu insan sayısı aynı şekilde, aç insandan daha fazla 850 milyon dünyada aşırı kilolu insanlar. 900 milyon insan ise gıda güvensizliği içerisinde bu dünyada yaşamaya devam ediyor” diye konuştu.

Menteş sözlerini şöyle tamamladı;

“Burada moraliniz bozulmasın diye yılda açlıktan ölen insan sayısını söylemek istemiyorum. 2022 yılında 5 yaş altında 148 milyon çocuğumuz gelişmemiş, 45 milyon çocuğumuz ise zayıf kalmış. Buna rağmen 37 milyon çocuğumuz şişman. Bu neyi gösteriyor? Aslında dünyada adaletsiz bir davanın varlığını gösteriyor. Bir tarafta açlıkla boğuşan bir kitle var. Bir tarafta ise aşırı kilolu bir kitle var. Birinci mesajımız şu; demek ki gıda dengeli bir şekilde dağıtılmış olsa hepimize yetecek."

Konuşmaların ardından panelistler sunumlarını gerçekleştirdi.  Panelin soru cevap kısmında ise katılımcıların soruları yanıtlandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.