TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bunu öğrendikten sonra bir daha sivilcenize dokunmayacaksınız! Bilseniz hiç yapmazdınız

Vücutta, ellerde ve yüzdeki sivilceler ilk başta sıkıcı görünebilir. O sivilceyi patlatmaya çalışmak bazen insanı deli edebilir. Ancak bu dürtüleri kontrol etmek daha iyi olabilir. Çünkü bu mesajda sivilce tedavisinin hangi sonuçlara mal olduğunu bileceksiniz.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2024 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2024 21:00
Kaynak: Haber Merkezi
Bunu öğrendikten sonra bir daha sivilcenize dokunmayacaksınız! Bilseniz hiç yapmazdınız

Çok eski zamanlardan bu güne sivilceleri sıkmanın, patlatılmasının iyi olduğuna inanılır, ama bu sizi sakın yanıltmasın. Tersine, sivilceyi patlatmak iltihaplanma ve enfeksiyona neden olabilir, bu da sivilcenin diğer bölgelere yayılma olasılığını artırır. Ayrıca cilt hasarına da neden olabilir. Yara izi iyileşmeyi yavaşlatabilir ve hiperpigmentasyona yol açabilir. Aknenin tedavi edilmemesinin sayısız nedeni vardır. Sivilceleri patlatmayın, çünkü bu onların iltihaplanmasına ve bölgenin dışına yayılmasına neden olabilir. Yara izleri ve kızarıklıklar kaybolmayabilir.

Bunu öğrendikten sonra bir daha sivilcenize dokunmayacaksınız! Bilseniz hiç yapmazdınız 2

Elbette istisnalar var. Uzmanlara göre sivilce patladığında iç iltihaptan kurtulabiliyor. Ancak sivilcenin ucunu hafifçe dürterek iltihabı ortadan kaldırabilirsiniz. İltihaplı bölgeye salisilik asit işe benzoil peroksit uygulayın. Ellerinizin hijyenik olduğundan zaten emin olmalısınız. Tırnaklarınızı değil parmak uçlarınızı kullanın. Sivilce parmak uçlarınız ile dokunduğunuzda çıkmıyorsa henüz olgunlaşmamıştır ve tedavi kesilmelidir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.