TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DÜNYA HEMŞİRELİK GÜNÜ KUTLANDI

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2023 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2023 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
DÜNYA HEMŞİRELİK GÜNÜ KUTLANDI

Aydın Gökçeoğlu

Dünya Hemşirelik Günü, her yıl 12 Mayıs tarihinde dünya genelinde kutlanan bir etkinliktir. Hemşirelerin ve hemşirelik mesleğinin önemine dikkat çekmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinlik, bu yıl da coşkuyla kutlandı.

Hemşireler, sağlık sektöründe önemli bir rol oynayan ve hastaların bakımı, tedavisi ve iyileşmesi için büyük çaba sarf eden sağlık profesyonelleridir. COVID-19 pandemisi sürecinde de önemli bir görev üstlenen hemşireler, salgınla mücadelede büyük bir fedakarlık göstermişlerdir.

12 Mayıs, Florence Nightingale'in doğum gününe denk gelmektedir. Florence Nightingale, modern hemşireliğin öncülerinden biri olarak kabul edilir. Kırım Savaşı sırasında yaralı askerlere yardım ederek ve hijyenik koşulların iyileştirilmesi konusunda çalışarak hemşireliğin önemini vurgulamıştır.

Dünya Hemşirelik Günü, hemşirelerin yaptıkları önemli işleri kutlamak, hemşirelerin sorunlarını ve ihtiyaçlarını gündeme getirmek, toplumun hemşirelerin önemli katkılarına dikkatini çekmek ve hemşirelik mesleğinin saygınlığını artırmak için kutlanmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.