TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Egzersiz ve Alkol yan yana gelirse, işte bilmen gerekenler.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2023 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2023 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Egzersiz ve Alkol yan yana gelirse, işte bilmen gerekenler.

İbrahim Baysal

(Haber Merkezi)- Spor ve alkol, birçok kişi için farklı yaşam tarzlarının bir parçasıdır. Ancak, spor yaparken alkolün etkisi ve beraberinde getirdiği riskler hakkında bilinçli olmak önemlidir. Sporcuların ve spor severlerin, performanslarını en üst düzeye çıkarmak ve sağlıklarını korumak için alkol tüketimini sınırlamaları gerekmektedir.

Birincil olarak, alkolün performans üzerindeki olumsuz etkileri göz ardı edilemez. Alkol, dehidrasyona yol açabilir ve spor performansını olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, alkolün kas fonksiyonunu ve enerji seviyelerini azaltabileceği bilinmektedir. Bu nedenle, sporcuların antrenman ve yarışmalarından önce, hatta sonrasında bile alkol tüketiminden kaçınmaları önerilir.

New York Üniversitesi atletizm takımında spor diyetisyeni olan Amy Stephens, alkolün yalnızca atletik performansı etkilemekle kalmayıp, "antrenmanlarınızı çok çok daha zor hissettirebilir" dedi. "Bu antrenmanı yokuş yukarı yapmaya çalışmak gibi." dedi.

George Washington Üniversitesi'nde egzersiz ve beslenme bilimi bölümü başkanı Jennifer Sacheck-Ward, alkolün egzersizler üzerindeki etkilerini inceleyen çok az titiz klinik çalışmanın olduğunu söyledi. Yine de, var olan araştırmalar, ikisini karıştırmanın egzersizin sağlık yararlarının çoğunu etkisiz hale getirebileceğini ve hatta sizi en başta egzersiz yapmamış olmanızdan daha kötü durumda bırakabileceğini gösteriyor.

 Antrenmandan hemen önce (veya sırasında) içki içmek sizi kurutabilir, kalp atış hızınızı yükseltebilir, sizi normalden daha hızlı yorabilir, reflekslerinizi yavaşlatabilir ve genellikle kendinizi kötü hissetmenize neden olabilir uyarılarında bulundular. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.