TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlarda dikkat eksikliği belirtileri neler?

Kadınlardaki dikkat eksikliğiyle ilgili Psikolog ve Aile Danışmanı Rojin Nazik önemli bilgiler verdi ve dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2024 11:19
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Kadınlarda dikkat eksikliği belirtileri neler?

Kadınlardaki dikkat eksikliğiyle ilgili önemli bilgiler veren Psikolog ve Aile Danışmanı Rojin Nazik, önemli bilgiler verdi. Nazik, dikkat eksikliğinin, odaklanma güçlüğü, dikkat dağınıklığı, sürekli hareket etme ve dürtüsel davranışlar gibi belirtilerle karakterize olan bir durum olduğunu dile getiren Nazik,  dikkat eksikliğinin genellikle dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) olarak da adlandırılan bir durumun parçası olduğunu vurguladı.

Kadınlardaki dikkat eksikliğinin erkeklerde daha belirgin olduğunu, kadınlarda o kadar da belirgin olmadığını kaydeden Nazik, kadınlarda bu durumun farklı şekillerde ortaya çıktığını aktardı.

Nazik, bazı kadınların dikkat eksikliği belirtileri gösterirken, diğerlerinin ise daha içsel belirtiler sergilediğini bildirdi ve kadınlarda dikkat eksikliği belirtilerini şu şekilde sıraladı:

-Dikkat dağınıklığı: Buna sahip olanlar görevlere odaklanmada zorluk çekerler. Dikkatin çabuk dağılması, kolayca sıkılma ve ilgisini sürdürmekte zorlanma yaşandığı da görülür.

-Organizasyon ve planlama güçlükleri: Bir diğer belirti olan Organizasyon ve planlama güçlükleri zamanı yönetme, görevleri düzenleme ve bitirme konusunda zorluklar yaşamaya sebep olur.

-İçsel huzursuzluk: Sürekli içsel bir huzursuzluk hissiyle hayatını sürdüren kadınlar, yerinde duramama veya sabit bir şeyler yapma isteği ile karşı karşıya kalır.

-Düşük özsaygı ve duygusal sorunlar: Dikkat eksikliği olan kadınlar, bu durumuyla ilgili duygusal zorluklarla karşı karşıya kalır ve kendilerinde düşük özsaygı hissederler.

-Duygusal kontrol eksikliği: Belirtilerden bir diğeri olan hızlı duygusal değişimler, duygularını ifade etme ve kontrol etmenin zorlaşması durumu yaşanır.

Uzman Nazik, kadınlarda dikkat eksikliği genellikle fark edilmediğini, dikkat edilmediğini veya yanlışlıkla başka durumlarla ilişkilendirildiğini kaydetti ve bu durumun, erkeklerdeki gibi belirgin hiperaktivite belirtileri göstermeyebileceğini ve bu nedenle tanı koymanın çok daha imkansızlaştığını vurguladı.

Nazik, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Dikkat eksikliği belirtileri olan, yukarıda sayılanlardan birine sahip olan kişilerin, bir uzmanla görüşerek durumu değerlendirmeleri ve gerekli tedavi veya destek alabilmeleri son derece önem arz eder. Kadınlarda dikkat eksikliği durumu, farklı tedavi yöntemleri ve yaşam tarzı değişiklikleriyle yönetir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.