TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Klima temizliği ile sağlınızı koruyun

Bahar ayıyla birlikte klima tamir ve bakım servislerinin iş yükü artmaya başladı. Klima temizliği ve bakımını yaptıranlar servislerden randevu alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2023 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Klima temizliği ile sağlınızı koruyun

Ahmet Akdeniz - ÖZEL HABER

ADANA(İLKHABER)- Bahar ayıyla birlikte klima tamir ve bakım servislerinin iş yükü artmaya başladı. Klima temizliği ve bakımını yaptıranlar servislerden randevu alıyor.

Yazın evlerde çok yaygın olarak kullanılan ev aletleri arasında Adana’da ilk sırada klima yer alıyor. Havaların ısınmaya başlamasıyla kentte yaşayanlar klimalara şimdiden yüklenmeye başladı. Ancak bu klimaların düzenli periyotlarda temizlenmesi gerekiyor. Bu temizliği yaptıranlar klimalar nedeniyle oluşacak hastalıkları önlemiş oluyor.

Bahar ayıyla birlikte klima tamir ve bakım servislerinin iş yükü artmaya başladı. Klima temizliği ve bakımını yaptıranlar servislerden randevu alıyor. Randevu alan klima sahibi randevu günü veya saatini beklemeye başlıyor. Klimacıların gelerek cihazın bakımını yapmasının ardından vatandaşlar gönül rahatlığıyla klimalarını kullanmaya başlıyor.

Klima servisi yetkilileri kirli filtrelerin hastalığa yol açtığı uyarısında bulunarak,  filtrelerin temizlenmesi ve bakımının yaptırılması gerektiğini  anlattı. Mesleğe yıllarını veren klima ustası Halil Safyürek, klima temizliği ve bakımı ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

Yazın klimaların temizlenmeden çalıştırılmamasına vurgu yapan Safyürek, “Tozlu filtreler özellikle alerjisi olan hastalar için dikkat edilmesi gereken bir detay. Ciddi hastalıklara yol açar ve beraberinde kanser bile olabilirsiniz. Temiz hava solumaya önem verelim” dedi.

Kliması olanların çok maliyetinin olacağını düşünerek klima temizliği yaptırmak istemeyebileceklerini anlatan Safyürek, “Bizde çok maliyetli bir iş değil  diyoruz. Sağlık için bu bakım ve temizliğin gerektiğini anlatıyoruz.  6 ayda bir yapılması gereken temizliğin 250-300 TL arası bir bedeli var. Çok masrafı yok herkesin dikkat etmesi gereken bir konu” şeklinde konuştu.

Safyürek sözlerini şöyle tamamladı;

“Klimaların yazın ya da kışın çalışması ile birlikte toz ya da zararlı maddelerin klimaya hava yolu ile birlikte girmesi ile birlikte klimanın parçaları düzenli olarak bakımı gerçekleşmemesi durumunda tozların fazla birikmesi ile birlikte çamur gibi bir şey olacaktır. Kirin ve tozun birikmesi ile birlikte enerji tüketiminde ise ciddi bir artma olacaktır. Bu durumda zaman içerisinde bakteriler çoğalacak olduğu gibi aynı zamanda da mantarların gelişmesi de oluşacaktır. İnsanların bu tür havaları soluması ise sağlığı tehdit edecektir. Klima temizliği her zaman için şu durumlar ortaya çıkması halinde bir an önce yapılması gerekmektedir.”

Sıvı kaçağı, gürültülü çalışması, klimadan koku gelmesi konularına dikkat çeken Safyürek, “Bu üç durumdan her biri aynı anda ortaya çıkacağı gibi ayrı ayrı da ortaya çıkması mümkün olmaktadır. Şayet bir tanesi bile ortaya çıkması durumunda acil temizliği gerekmektedir. Şayet giderek artan bir kokunun gelmesi ve yanmış lastik kokusu gibi bir kokunun ortaya çıkması durumları oluşması halinde temizliği aksatılmadan gerçekleştirmelidir” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.