TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Onaylı randevu sistemi nedir? Ne zaman başlıyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Onaylı Randevu Sistemi ile hastaların randevu alımını ve iptalini kolaylaştıracaklarını duyurdu. Yeni sistemle randevu sadakatsizliği önlenecek. Peki hastaların merak ettiği onaylı randevu sistemi nedir? Nasıl işleyecek? İşte yanıtı...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
Onaylı randevu sistemi nedir? Ne zaman başlıyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düzenlediği "Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı"nda, sağlık hizmetlerinde önemli bir yeniliği duyurdu. Bakan Koca, yeni dönemde "Onaylı Randevu Sistemi"nin başlayacağını ve pazartesi günü uygulanmaya başlayacağını belirtti.

fahrettin koca

Buna göre, ertesi gün randevusu olan her hastanın akşam saat 20.00'ye kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildireceği bir sistem başlatılacak. Bu sayede, hastaların randevu alımı ve iptali daha kolay hale gelecek. Koca, bu yeni döneme "Onaylı Randevu Dönemi" adını verdiklerini ifade etti.

Onaylı Randevu Sistemi ile birlikte, 65 yaş üstü hastalarla kanser hastalarının bu süreçten istisna tutulacağını belirten Bakan Koca, böylece hastanelerin ve hekimlerin zamanı daha verimli kullanabileceğini söyledi. Randevu sadakatsizliği sebebiyle boş kalan kapasitenin hizmet bekleyen hastalar için kullanılacağını vurguladı.

Yeni sistemin, hastaların taleplerine daha hızlı cevap verebileceği bir yapıyı da beraberinde getireceğine dikkat çeken Koca, beklenen sonucu alacaklarına inandıklarını ifade etti. Taleplerin etkin şekilde karşılanabilmesi için Randevu Koordinasyon Merkezi'nin devreye alınacağını ve bu merkezin faaliyetlerini şahsen takip edeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.