TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel Sağlık Sigortası seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Özel sağlık sigortası seçerken poliçe detaylarından anlaşmalı kurum ağına kadar birçok faktöre dikkat etmek önemlidir. İşte sağlık sigortası tercihi yaparken bilmeniz gereken bazı temel bilgiler...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 15:15
Kaynak: BÜLTEN
Özel Sağlık Sigortası seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Sağlık sigortaları alanında ülkemiz vatandaşları için zorunlu olan seçenek genel sağlık sigortasıdır. Bu sağlık sigortası ile devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerinde sağlık hizmetlerinden faydalanılabilir. Özel hastanelerde avantajlı fiyatlarla sağlık hizmet alabilmek için ise bireysel sağlık sigortası yaptırmak gereklidir. Bireysel sağlık sigortası türleri özel sağlık sigortaları ve tamamlayıcı sağlık sigortalarıdır. Bireyler ihtiyaçlarına göre bu bireysel sağlık sigortalarından yararlanabilir. Eğer özel sağlık sigortası yaptırmayı planlıyorsanız, bu konuda temel detayları öğrenmek isteyebilirsiniz. Bu tür bir sağlık sigortası seçerken özel sağlık sigortası fiyatları gibi dikkat edilmesi gereken birtakım unsurlar mevcuttur. Yazımızda ÖSS seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı konular hakkında bilgi bulabilirsiniz. Kararınızı verdiğinizde özel sağlık sigortası teklifleri arasından size uygun olanı tercih edebilirsiniz.

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI HAKKINDA BAZI GENEL BİLGİLERİ ÖĞRENİN

Genel sağlık sigortası kullanarak devlet hastanelerinde sağlık hizmeti alınabilir. Özel hastanelerde fiyat açısından avantajlı bir şekilde tedavi almak için bireysel sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. Bu konuda da iki ayrı seçenek mevcuttur. Bunların biri, çok sayıda firma tarafından sağlanan özel sağlık sigortaları, diğeri ise tamamlayıcı sağlık sigortalarıdır. Özel sağlık sigortası yaptırmadan önce bunun sizin için uygun bir seçenek olup olmadığına dikkat etmek isteyebilirsiniz. Bazı kişiler için genel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası yeterli olabilir. Bu yüzden özel sağlık sigortası teklifleri arasından seçim yapmadan önce ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmayı unutmayın.

TEMİNAT VE EK TEMİNATLARA GÖZ ATIN

Özel sağlık sigortası ile anlaşmalı özel hastanelerde avantajlı fiyatlarla tedavi olmak mümkündür. Bu hastanelerdeki sağlık hizmetleri masrafları belirli bir oranda ve poliçe sınırları dahilinde ÖSS ile karşılanır. Dolayısıyla ÖSS yaptırmadan önce poliçe incelenmeli ve masrafların ne kadarının karşılanacağı öğrenilmelidir. Bunun yanı sıra özel sağlık sigortaları poliçede yer alan teminatlara göre sağlık giderlerini karşılar. Yani eğer aldığınız sağlık hizmeti teminatlar arasında yer almıyorsa bunun masraflarını ÖSS karşılamayacaktır. ÖSS'nin teminatları sigorta şirketi ve pakete göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden özel sağlık sigortası yaptırırken teminatlara göz atmayı unutmayın. Özel sağlık sigortası poliçesi ek teminatlarla da genişletilebilir. Sigortanızı yaptırırken ihtiyaçlarınıza göre bu ek teminatları da belirleyin.

ÖSS YAPTIRMADAN ÖNCE ANLAŞMALI KURUM AĞI HAKKINDA BİLGİ EDİNİN

Genel sağlık sigortası üniversite ve devlet hastanelerinde, tamamlayıcı sağlık sigortası ise SGK anlaşmalı özel hastanelerde geçerlidir. Özel sağlık sigortaları ise sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde geçerli olan bir sigorta türüdür. Sağlık hizmeti almayı tercih ettiğiniz hastane özel sağlık sigortanızı yaptırdığınız şirketle anlaşmalı değilse bu hastanede alacağınız sağlık hizmetleri için ÖSS'den yararlanamazsınız. Özel sağlık sigortası alanında sigorta şirketlerinin kurum ağları farklılık gösterebilir. Bu yüzden, ÖSS seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken konulardan biri sigorta şirketinin anlaşmalı kurum ağıdır. Sağlık hizmeti almayı planladığınız özel hastanenin sigorta yaptırdığınız şirketin kurum ağında yer aldığından emin olun.

POLİÇEYE AİLE FERTLERİNİN DAHİL EDİLİP EDİLMEYECEĞİNE KARAR VERİN

Özel sağlık sigortaları yaptırırken poliçenin bir kişi adına yapılması mümkündür. Bunun yanı sıra sigorta poliçesine belirli aile fertleri de dahil edilebilir. Örneğin eşinizin veya çocuklarınızın da dahil olacağı şekilde ÖSS yaptırabilirsiniz. Özel sağlık sigortası fiyatları konusunda etkili olan konulardan biri poliçeye kaç kişinin dahil edileceğidir. Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza göre bu konuda bir karar verebilirsiniz. Ayrıca, sigorta şirketine bağlı olarak, poliçeye aile fertleri dahil edildiğinde bir miktar indirimden yararlanmak da mümkün olabilir.

FARKLI ŞİRKETLERİN FİYAT TEKLİFLERİNİ KARŞILAŞTIRIN

Poliçe teminatlarından anlaşmalı kurum ağına kadar, ÖSS seçimi yaparken dikkat edilecek çok sayıda konu vardır. Özel sağlık sigortası fiyatları da bu konulardan biridir. Bütçenize uygun bir ÖSS seçeneği bulmak için farklı firmalar tarafından sunulan tekliflere göz atabilirsiniz. Sigortam.net üzerinden birçok farklı özel sağlık sigortası teklifleri inceleyebilir daha sonra online olarak özel sağlık sigortanızı yaptırabilirsiniz.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.