Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan uyarı: Niğde’de dana ve kuzu etinde kanatlı eti kullanan firmalar açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen firmaları açıkladı. Niğde’de iki firmanın “dana ve kuzu eti” diye sattıkları köfte ürünlerinde kanatlı eti kullandığı tespit edildi. Bakanlık, tüketicileri uyararak denetimlerin süreceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2025 21:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2025 21:16
Kaynak: İHA
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan uyarı: Niğde’de dana ve kuzu etinde kanatlı eti kullanan firmalar açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen firmaları bir kez daha kamuoyuyla paylaştı.Bakanlığın internet adresinde yayımladığı 1 Temmuz tarihli listede, Türkiye genelinden çok sayıda firmanın et ürünlerine sakatat, tek tırnaklı hayvan eti ve kanatlı et karıştırdığı ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın internet sitesinden taklit, tağşiş yapıldığı tespit edilen firmaları yayınladığı liste arasında Niğde'den iki firma yer aldı. Yapılan denetimlerde bu firmaların "dana ve kuzu eti" diye sattıkları köfte ürünlerinde aslında kanatlı et kullandıklarının tespit edildiği açıklandı.

Açıklanan listede Niğde'de faaliyet gösteren Çukurova Et, Gıda Tarım Ürünleri ile Pehlivan Et isimli iş yerinde dana-kuzu karışık etli köftesinde kanatlı eti tespit edildiği ifşa edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.