TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıklı beslen, güçlü yaşa

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sağlıklı beslen, güçlü yaşa

Tevfik  Dinçkalmış

İLKHABER– Emine Türkan İkiz İlkokulu eğitim kadrosu Erasmus+ kapsamında Yunanistan ve İtalya’da beslenme ve hareketli yaşam ile ilgili yenilikçi etkinlikler düzenleyerek kaliteli yaşamın nasıl kazanılacağına dair faaliyetlerde bulundu.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen, öğrenci, öğretmen, eğitim personeli, gençler ve gençlik çalışanlarına Avrupa’da eğitim fırsatı sunan ERASMUS projeleri okullarda hayat buluyor. Proje kapsamında Emine Türkan İkiz İlkokulu eğitim kadrosu Yunanistan ve İtalya’da beslenme ve hareketli yaşam ile ilgili yenilikçi etkinlikler düzenleyerek kaliteli yaşamın nasıl kazanılacağına dair faaliyetlerde bulundu.

Adana’nın merkez Yüreğir İlçesi’nde eğitimiyle dikkat çeken Emine Türkan İkiz İlkokulu, insan odaklı yaklaşımlarla ilkeli bir duruşa sahip olan, çevresine karşı duyarlı, iletişim becerileri gelişmiş, açık fikirli, yaratıcı öğrenmeye açık, ulusal kültürümüzü özümsemiş bireyler yetiştirerek eğitimde ve sosyal etkinliklerindeki başarılarıyla öne çıkıyor.

Okol, Erasmus+ kapsamında Yunanistan ve İtalya ile ortak olarak yürüttüğü Eat healthy, live mobile, Catch guality isimli projesi öğrenciler ve öğretmenler ile iş birliği içerisinde birçok faaliyete imza attı.

Yunanistan ve İtalya’daki okulları ziyaret eden Emine Türkan İkiz İlkokulu Müdürü Sedat Teltik ve öğretmenleri sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam ile ilgili yenilikçi etkinlikler düzenleyerek kaliteli yaşamın nasıl kazanılacağına dair bir takım faaliyetlerde bulundu.

Bu kapsamda öğrenciler ve veliler diyetisyenler ve beden eğitimi öğretmenleri tarafından yönlendirilip yeni bakış açıları kazandırılarak sağlıklı ve hareketli yaşam becerileri ediniliyor.

Okul Müdürü Sedat Teltik, 2023 yılında da İtalya ve Yunanistan okullarına ev sahipliği yapacaklarını belirterek, “Proje ekibimiz, yapılacak olan faaliyetleri planlayarak hazırlıklara hızlı bir şekilde devam ettiklerini belirtti. Heyecanla misafirlerimizi bekliyoruz“ dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.