TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şair Zehra Eraslan, kitap fuarını değerlendirdi

Şair Zehra Eraslan, kitap fuarını değerlendirerek, okurların kendisiyle paylaştığı konu olan, yerel yazarların kitaplarını belediyelerin fuar zamanı alarak daha uygun fiyata vatandaşlarla buluşturmalarını istediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2023 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2023 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şair Zehra Eraslan, kitap fuarını değerlendirdi

Bayram BULUT

Özel Haber

ADANA (İLKHABER)- Şair Zehra Eraslan, kitap fuarını değerlendirerek, okurların kendisiyle paylaştığı konu olan, yerel yazarların kitaplarını belediyelerin fuar zamanı alarak daha uygun fiyata vatandaşlarla buluşturmalarını istediklerini söyledi.

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ve Çufaş Çukurova Fuarcılık A.Ş., Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile düzenlenen Çukurova 15. Kitap Fuarı  sona erdi. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuara katılan Şair Zehra Eraslan, kitap fuarıyla ilgili izlenimlerini gazetemizle paylaştı. Yazdığı “Çiy Damlaları” isimli kitabı ile ilk kez kitap fuarında yer alan Eraslan, bu fuarın kendisi için önemli bir deneyim olduğunu söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Sarıçam Belediyesi, Çukurova Belediyesi, Seyhan Belediyesi, Yüreğir Belediyesi stantlarında okurlarıyla bir araya gelen Eraslan, “Öncelikle de Adana TÜYAP Kitap Fuarı'ndan bizlere stand açarak okuyucularla buluşmamıza vesile olan Büyükşehir Belediyesi, Sarıçam Belediyesi, Çukurova Belediyesi, Seyhan Belediyesi, Yüreğir Belediyesi oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu sohbetimi standımda okuyucu izlenimleri oluşturarak ve sessiz dostlarımız kitaplar arasında yazmak da ayrı bir mutluluk oldu bana” dedi.

Kitap fuarlarının en güzel yönünün yeni yeni dostluklar edinebilme şansı yakalayabilmek olduğunu anlatan Eraslan, “Ünlü yazarlarımızla da tanışma fırsatı buluyoruz. İlk defa bir söyleşi programında donanımlı yazarların olduğu davetliler arasında yer almanın heyecanını da tattım bu nedenle. Ancak benim ilgi alanım, öğrenciler ve kitapsever okuyucularımızdı. Fuara katılım sağlamamdaki amacım, bu işin maddi yönü değil manevi huzurunu tadabilmekti. Yaşam şartlarımızın gittikçe zorlaşıyor olması tabii ki alım gücümüzü de haliyle etkiledi. İndirimli stantlarda istediği kitapları bulamayan okuyucular, bir sonraki fuarda alabilmeyi umut ettiler belki” diye konuştu.

Bir öğrenci ile yaşadığı diyaloğu paylaşan Eraslan, “Civar illerden ve Adana'dan gelen öğrencilerin kitap okumayı seviyor olmalarını görmem, beni çok mutlu etti parasal sıkıntı yüzünden alamasalar da. Ancak bu öğrenciler arasında öyle zeki ve duygusal olanları var ki. Standıma gelen bir öğrenci ile eserimi incelerken bir yandan da sohbet ettik. Bana şiir okuyup yazmayı çok sevdiğinden bahsetti. "Bedava bastılar sana değil mi Zehra Teyze" deyince "hayır" cevabım onu çok şaşırttı. "Ne yani hem yazdın hem de üstüne para mı verdin" dedi. "O zaman imzalayın bana size katkım olsun" deyince, yaşına uygun şiirler olmadığını dile getirdim. "Olsun ben de anneme hediye ederim" deyince öyle duygusal anlar yaşandım ki bunu kelimelerle dile getirmek çok zor” şeklinde konuştu.

Bir öğrencinin simit almakla, kitap almak arasında kararsız kaldığına şahitlik ettiğini dile getiren Eraslan, “Başka bir öğrencinin ben bu şiir kitabınızı çok istiyorum ama alırsam yemek yemeye param kalmaz diyerek gözünü eserimden ayırmayışı yemek mi kitap mı seçimi yapmak olması, bir kitabımı daha hediye etme şansı yakalamama vesile oldu. Standıma gelen 80 yaşında bir amca, "Kızım sen mi yazdın" diye sohbet etmek istedi. Körün istediği bir göz Allah verdi iki göz. "Tabii ki amca" dedim. Epey şiir üzerine sohbet ettik. Vedalaşırken ceketinin cebinden bir ceviz çıkarıp verdi. Okurun bol olsun kızım diyerek kitaplarımın hepsine elini sürdü. Bu farklı bir duygu idi. Zira amcadan sonra standıma gelenler peş peşe çok oldu” ifadelerini kullandı.

Kendisiyle röportaj yapmak isteyen öğrencilerin olduğundan da bahseden Eraslan, “Standımda telefonumdan şiir yazarken aniden "Merhaba sizinle röportaj yapmak istiyoruz" diyen dört öğrencinin inanılmaz enerjisi ile karşılaştım. Öğrenci dediğime bakmayın siz, içlerinden biri öyle sorular sordu ki bana ağzım açık kaldı. Kitabımın kapak tasarımımın çok ilginç olduğunu ve neyi ifade ettiğini sordu. Tabii ki gururla beni yetiştiren Uğur Elhan Öğretmenime ait olduğunu, bu ilk eserim için hediye ettiğini ve bir Anadolu kültür motifi olduğunu söyledim. Şiir sevdamın nasıl başladığını sordu. Anneme özenip yazmaya 10 yaşında başladığımı dile getirince "bizden de annenize kucak dolusu sevgiler" diyerek az önce stantta yazdığım şiiri okumamı istediler. Kıpır kıpır enerjilerini yüreğimde hissederek vedalaştık onlarla” dedi.

İlk fuar deneyimini dolu dolu yaşadığını vurgulayan Eraslan, “Aslında fuarın bana en büyük getirisi memleketimin tanıtımı için bir proje olması.  İnşallah en kısa zamanda Kilis'e ziyaretimde Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımıza bu projemden bahsederek görüş ve desteklerini talep edeceğim. Fuar tüm güzelliği ile devam ederken hiç tanımadığım okuyucularım, yanıma gelip, "Ne güzel tebessümler sunuyorsunuz etrafınıza" dediklerinde, onlara sadece: "Tebessüm sadaka değil sevgidir. Dilerim evrende sevgi, barış ve dostluk süregen olur ve bu tebessümlerimiz evrende çiçek açar" dikeklerimde de bulundum. Gönüllere hoş bir seda bırakabilirim umudu ile ilk fuar heyecanımı dolu dolu yaşadım”.

Zehra Eraslan sözlerini şöyle sürdürdü;

“Aslında bir konuya daha bu sohbetimizde yer vereceğimin sözünü vermiştim okuyucularımıza. Onların bu temennilerini de kısaca iletmek istiyorum. Belediyelerimizin, yerel yazarların eserlerinden alıp onlara daha uygun fiyatla satışa sunmaları bu vesileyle yerel yazarları hem de onların eserlerini tanıma şanslarının olacağını dile getirdiler. İnşallah seneye Kilis'ten gelecek olan okuyucularımızı da burada görebilmeyi umuyorum.”  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.