TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘’Sakin Şehir’’ Halfeti’ye ziyaretçi akını!

Başarılı Belediyecilik Çalışmaları Meyvesini Veriyor! Şanlıurfa’nın sahil kenti görünümüne sahip olan Halfeti ilçesi, Ramazan bayramında günlük 20 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2019 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2019 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
‘’Sakin Şehir’’ Halfeti’ye ziyaretçi akını!

Adnan AVUKA

MARDİN (İLKHABER) - Başarılı Belediyecilik Çalışmaları Meyvesini Veriyor!

Şanlıurfa’nın sahil kenti görünümüne sahip olan Halfeti ilçesi, Ramazan bayramında günlük 20 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlıyor.

HALFETİ’YE İLGİ ARTTI

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesindeki başarılı belediyecilik çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Belediye Başkanı Şeref Albayrak’ın ilçede turizm alanında yaptığı başarılı çalışmalar, Halfeti’ye ilgiyi arttırdı.

Citta Slow Uluslararası Koordinasyon Komitesince 2013 yılında ‘’Sakin Şehir’’ ağına dahil edilen Halfeti ilçesi, yapılan çalışmalar neticesinde günlük 20 binin üzerinde yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu’nun ‘’Saklı Cenneti’’ olarak da adlandırılan Halfeti, Türkiye’nin farklı kentlerinden gelenlerin yanı sıra yabancı turistlerinde ilgi odağı olmaya devam ediyor.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Hizmetin uğramadığı ve turizmin sekteye uğradığı ilçede, yapılan çalışmalarla esnafın yüzü de gülüyor.

Yerli ve yabancı turistler, medeniyetlere ev sahipliği yapan Rumkale’yi görme fırsatı bulurken, büyük bölümü sular altında kalan batık kenti tekne turuyla geziyor. Halfeti’de su altında kalan caminin minaresi ve terk edilmiş eski yapıların bulunduğu Savaşan Mahallesi ilgi gören yerler arasında bulunuyor. İlçedeki Ulu Cami'yi gezenler, dünyada sadece burada yetişen “Karagül”ü sahildeki seralarda görebiliyor.

OTELLER FULL ÇEKİYOR

Turizm alanında belediyenin yürüttüğü çalışmalar ziyaretçilerce de memnuniyetle karşılanırken, ilçedeki otellerin ise tamamen dolu olduğu görüldü. Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, önceleri günü birlik ziyaretçi ağırlayan Halfeti’ye insanların artık 2-3 gün geçirmek için geldiklerini söyledi.  Albayrak, “İnsanlarımız farklı bir ortamda huzur bulmak için ilçemize akın ediyorlar. Birbirinden lezzetli yemekleri de burada tadabiliyorlar. Bayram tatilinin yanı sıra özelikle de hafta sonları hem restoranlar hem de tekneler tamamen dolmuş oluyor. Burada amacımız Halfeti’yi turizmin lokomotifi yapmak” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.