TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şap hastalığı çıktı fırsatçılara gün doğdu

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarlarının kurulamaması ve ticaretin durma noktasına gelmesini fırsat bilen kişilerin ellerindeki canlı hayvanların fiyatını arttırarak satmaya çalıştıklarını savundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2023 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2023 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şap hastalığı çıktı  fırsatçılara gün doğdu

Bayram BULUT

Özel Haber

ADANA (İLKHABER)-Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarlarının kurulamaması ve ticaretin durma noktasına gelmesini fırsat bilen kişilerin ellerindeki canlı hayvanların fiyatını arttırarak satmaya çalıştıklarını savundu. Yağmur, durum böyle olunca Ramazan ayında fiyat sabitlemesi yapmak isteyen kasap esnafının fiyat arttırmak zorunda kaldığını dile getirdi.

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, yaşanan son süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yağmur,  oda olarak esnaflarla yaptıkları değerlendirme neticesinde ramazan ayı boyunca et fiyatlarını sabitlemek istediklerini söyledi. Halkın Ramazan ayında ucuz et yemesini istediklerini aktaran Yağmur, “Adana Kasaplar Esnaf Odası olarak esnaflarımız ile yaptığımız durum değerlendirmeler neticesinde bazı esnaflarımızın almış oldukları kararlar var. Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımız halkımız eti rahat bir şekilde tüketebilmesi adına et fiyatlarımızı sabitleme kararı almak istiyoruz. Ancak bundan rahatsız olan besiciler, malcılar rahatsızlık duymak ile birlikte esnaflarımızı yıpratma politikası izlemektedirler” dedi.

ŞAPHASTALIĞI I VE FAHİŞ FİYAT

Şap hastalığı nedeniyle ellerinde canlı hayvanı olanların fahiş fiyatlarla bu hayvanları satmaya çalıştığını söyleyen Yağmur, diğer illerde hayvan pazarlarının şap hastalığı sebebi ile kurulamaması ve ticaretin durmasını fırsat bilen kişiler, ellerindeki malın canlı hayvanın fiyatını artırdığını belirtti.  Yüksek fiyata itiraz edenlere tavır alan satıcıların olduğunu anımsatan Yağmur, “’Benim fiyatım bu ister al ister alma’ gibi bir izlem sergilemektedir. Canlı hayvana fahiş bir zam yapıyorlar.  Evet onlarında besicilik olarak yem bakım gibi bir takım giderleri var ama bunlar zaten göz önünde bulundurularak satış yapılıyor” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI VE TARIM BAKANINA SESLENDİ

Kasapların bu tür artışlar nedeniyle fiyatlarını sabitleyemediğini vurgulayan Yağmur, “Bu bağlamda kasap esnaflarımız şu ramazan ayı içerisinde büyük sıkıntı çekmektedir. Canlı hayvana her gün gelen zamlar nedeni ile esnaflarımız perakende olarak satış fiyatlarını sabitleyemiyor ve üzerine zamlı satış yapmak zorunda kalıyorlar. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Tarım Bakanımıza sesleniyoruz. Esnafımıza sahip çıkın. Ramazan ayını vatandaşlarımız et yiyerek geçirsin, hanlara, ahırlara, canlı hayvan besicilerine çözüm bulup kasap esnafımıza yardımcı olmanızı istiyoruz. Bugün bu sorunun önüne geçilmez ise Adana’mızda kasap esnafımız kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.