TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçim anketlerine artık güvenmesek mi?

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2023 18:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2023 10:26

Her parti kendi seçim anketine göre kazandı! Sandık asıl gerçeği bize gösterdi. Bu seçim diğer seçimlere nazaran daha fazla sosyal medya bilgi kirliliğine sahipti. Bir kez daha gördük ki yerel medya ve basılı medya hala çok güçlü. Gerçekle ilgisi olmayan sırf manipülasyonlara dayalı bilgi kirliliği ile dolu anket sonuçları seçimin kaderini etkilemede başarılı olamadı.  Şimdiye kadar yapılan çoğu anket sonuçları Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önde bitireceğini yönündeydi. Sonuç olarak, bu seçimde sosyal medyanın seçim sonuçlarını yansıtmada çok da önemli ve doğru olmadığını gördük.

Sosyal medyada yayılan anketlerin güvenilirliği konusunda zaten şüpheliydik son seçimler ile bu tarz anketlerin güvenilirliğini bir kez daha sorguladık. Gerçeklerden uzak, manipülatif ve önyargılı bir şekilde sunulan bu anketlerin doğru sonuçlar yansıtmadığını anlamamız gerekiyor.

Sonuç olarak, herhangi bir partiye ait olan bir video, anket ya da herhangi bir içeriğin daha fazla tıklanması ve büyük kitlelere ulaşması o partinin seçimi önde götüreceği anlamını taşımıyor ya da partinin herhangi bir sosyal medya seçim propagandasının geniş kitlelere ulaşması ve büyük çoğunluğu etkilemesi kişinin seçim tercihlerini belki kısmen etkileyebiliyor ama değiştirme konusunda çokta bir şey ifade etmiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.