TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şevkin: Pazar bomboş!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Adana Milletvekili ve CHP Adana Milletvekili Adayı Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’da İmamoğlu ilçesindeki pazarları ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2023 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2023 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şevkin: Pazar bomboş!

SERHAT AKARSU

ADANA (İLKHABER)- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Adana Milletvekili ve CHP Adana Milletvekili Adayı Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’da İmamoğlu ilçesindeki pazarları ziyaret etti.

Dr. Şevkin, İmamoğlu’nda pazar esnafına ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaret ettiği pazar yerindeki pazarcı esnafın çok fazla sorunlar yaşadığını ve onlarla konuştuğu sırada konuştuğu kişilerden çok fazla ah işittiğini söyledi. Adana’nın İmamoğlu ilçesindeki pazarları gezen Dr. Şevkin, bomboş pazar yerleri gördüğünü belirtti.

İmamoğlu Kapalı Semt Pazarı’nda haftanın bir günü esnaflık yapan baba-oğul ile karşılan Şevkin, baba Aydın Kırcalı’nın, “Sabah namazından bu yana benzini bırak su parası kazanamadık”, oğul Ahmet Kırcalı’nın ise, “Babam olmazsa ben açım” sözleriyle karşılaştı.

Alım gücü oldukça düştü

CHP’li Dr. Şevkin, İmamoğlu’nda yaptığı açıklamada, “İmamoğlu’ndayız. Pazarları geziyoruz. Hiç müşteri yok. Alım gücü oldukça düştü. İnsanlar en büyük banknotla bile pazar sepetlerini dolduramıyor. Alım gücünün düşük olması esnafımızı da etkiliyor” diye konuştu. Dr. Şevkin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında enflasyonun düşeceğini, halkın alım gücünün artacağını vurguladı.

Ziyaret ettiği pazarın bomboş halini gören ve Aydın Kırcalı’ya “İşler nasıl” diye soran CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, şu yanıtları aldı:

“Sabah namazında pazara iki kişi geldik. Sabahtan beri buradayız ve bugün işler hiç yok. Benzini bırak su parası kazanamadık. Akşam 5’e kadar burada olacağız. Pazarda sebzecilerin dışında para kazanan yok. Değiştirirsek belki iyi olur. Değiştirmemiz lazım. Her bayram kendimize yeni bir şeyler almaya çalışıyoruz. Hiç olmazsa 15 Mayıs bayramımız olsun.”

Baba Ali Kırcalı’nın yanıtı üzerine Dr. Şevkin, “15 Mayıs’ta emeklilerimize 15 bin lira ikramiye vereceğiz. İnsanlar evine ekmek götüremiyor” ifadelerini kullanınca yeniden söz alan Aydın Kırcalı, “Ben 20 sene önce kazandıklarımı yiyorum. O zamanki 85 lira emekli parasıyla evimi geçindirip üniversitede talebe okutuyordum. Şu anda kendime bakamıyorum. 76 yaşındayım çocuğa bakmak zorundayım” diye konuştu.

Babasıyla aynı oyuncakçı tezgahında pazarcılık yapan ve lise mezunu olduğunu belirten Ahmet Kırcalı ise “Babam olmazsa ben açım. Babamla beraber esnaflık yapıyorum. Hiç müşteri yok. Sadece gıda alıyor insanlar. O da yetebildiği kadar. İnşallah değişecek. Değişmesi lazım. Şart” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.