TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seyhan’da eğitim yardımı BAŞVURULARI BAŞLADI

Seyhan’da yaşayan tüm yurttaşların huzuru, mutluluğu ve refahı için görev yapan Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediyesi’nin 4 yıllık fakülte kazanan ihtiyaç sahibi Seyhanlı öğrencilere yapacağı karşılıksız nakdi yardım için başvurular başladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2022 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2022 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Seyhan’da eğitim yardımı  BAŞVURULARI BAŞLADI

ADANA (İLKHABER) - Seyhan’da yaşayan tüm yurttaşların huzuru, mutluluğu ve refahı için görev yapan Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediyesi’nin 4 yıllık fakülte kazanan ihtiyaç sahibi Seyhanlı öğrencilere yapacağı karşılıksız nakdi yardım için başvurular başladı.

TOPLAMDA 2 BİN TL YARDIM YAPILACAK

Seyhan Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında devlet üniversiteleri ile vakıf üniversitelerinin 4 yıllık bölümlerine kazanan maddi durumu yetersiz Seyhanlı öğrencilere ödüllendirme amaçlı, karşılıksız olarak toplamda 2 bin TL tutarında eğitim yardımı yapılması yönündeki teklif oybirliği ile karara bağlanmıştı.

BAŞVURULAR BAŞLADI

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının birinci ve ikinci döneminde biner lira olmak üzere toplamda 2 bin TL tutarında yapılacak eğitim yardımından yararlanmak isteyen öğrenciler bugünden itibaren başvuru yapabilecek. Seyhan Belediyesi’nin www.seyhan.bel.tr adresli web sitesi üzerinden yapılacak başvurular 31 Ekim 2022 tarihine kadar sürecek.

EĞİTİM YARDIMINDAN YARARLANMA KOŞULLARI

Eğitim yardımından yararlanacak öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, ailesinin ikamet adresinin Seyhan’da olması, Türkiye’de yerleşik devlet üniversitelerinin en az 4 yıllık bölümlerini kazanmış olmak ya da Türkiye ve KKTC’de yerleşik vakıf üniversitelerinin en az 4 yıllık bölümlerini tam burslu kazanmış olmak ve aile gelir durumu bakımından yardıma muhtaç olması koşullarına haiz olması gerekiyor. 4 yıllık kazanan şehit ve gazi çocukları ise gelir kriterine bakılmaksızın eğitim yardımından yararlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.