TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seyhan’ın parlayan yıldızı: Mimar Kemal İlkokulu

Adana’nın Seyhan İlçesi’nde başarılı eğitimiyle dikkat çeken Mimar Kemal İlkokulu “Unity in Cultural Diversity” Kültürel Çeşitlilikte Birlik E-Twinning projesi çalışmalarıyla da öne çıkıyor. Projenin önemine değinen Okul Müdürü Metin İnce, “Çocukların günlük rutinlerin dışına çıkarıp kültürümüze ve farklı kültüre ait değerleri güzellikleri tanımalarını sağlamaktır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Seyhan’ın parlayan yıldızı:  Mimar Kemal İlkokulu

Tevfik DİNÇKALMIŞ/ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER) – Adana’nın Seyhan İlçesi’nde başarılı eğitimiyle dikkat çeken Mimar Kemal İlkokulu “Unity in Cultural Diversity” Kültürel Çeşitlilikte Birlik E-Twinning projesi çalışmalarıyla da öne çıkıyor.

Türkiye’nin farklı illerinden okulların yanı sıra yurt dışından ülkelerin de yer aldığı projede öğrenciler, farklık kültürleri öğrenme şansı elde ediyor. Öğrenciler tarihi ve kültürel özelliklerinin yanı sıra yemekleri, halk oyunları, müzikler, giyim gibi birçok yapıları öğrenerek bilgi sahibi oluyor.

Proje hakkında bilgi veren Mimar Kemal İlkokulu Müdürü Metin İnce, “Unıty ın Cultural Dıversıty projesi günümüzde çocuklar ev ve okul ikilemi arasında sıkışıp kalmakta ve belli rutinleri tekrarlamakta tek tip bir hayat tarzı yaşamaktadırlar. Uluslararası projede amaç yöresel değerler ve kültürel miraslarla kendi kültürlerini ve farklı kültürleri tanımaları hedeflenmektedir. Kendi kültürünü bilmek, benliğini kaybetmemek kişisel gelişimlerini ve topluma katkılarını en iyi şekilde sağlayacaktır” dedi.

Projenin önemine değinen Okul Müdürü Metin İnce, “Unty in Cultural Diversty projemizle ortak okullarla beraber hem kendi kültürümüze hem de diğer kültürlere ait tanıtım içeren aktiviteler görsel materyaller, yazılı bilgiler araştırıp hazırlayarak ortak çalışmalar yapacağız. Amacımız zengin kültürel mirasımızı, kültürümüze ait değerlerimizi zenginliklerimizi eğlenceli ve öğrencilerin dikkatini çekecek bir şekilde öğretilmesi, bilginin akılda daha kalıcı bir şekilde yerleşmesini sağlamaktadır.

Ayrıca amacımız, çocukların günlük rutinlerin dışına çıkarıp kültürümüze ve farklı kültüre ait değerleri güzellikleri tanımalarını sağlamak.. Proje aktiviteleriyle öğrencilerin internet ve televizyon dışındaki ortamlarda eğlenmeleri sağlamak, gerek kendi ülkemizdeki gerekse farklı ülkelere ait kültürel özellikleri karşılaştırabilmek ülkemizin kültürlerini eğlenerek tanımak, farklı kültürlere hoşgörü ile yaklaşıp paylaşmayı ve birlikteliği öğrenmektir. Böylece öğrencilerin psikomotor niteliklerini geliştirmek.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.