TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Shabnam Majdabadi Resim Sergisi

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2023 17:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2023 17:13

İranlı Ressam Shabnam Majdabadi  28.2.2023 günü, Antalya Sanatçılar Derneği salonunda resimlerini sergiledi. Konuya değgin bilgilendirme konuşması yaptı. Sanatseverler izledi, dinledi.

Ressam Majdabadi şunları söyledi:

“Yirmi yılı aşkın süredir yurt dışındayım. Bu sürede deneylerimden edindiğim sonuçlar sanatın milliyeti, pasaportu olmadığıdır. Aslında sanatta hiç sınır olmamalıdır. Bana göre sanat insanlara özgürlük bilinç vererek dünyayı kurtaracak. Hepimizin doğduğu yer dünyadır. Dünyada, hepimizin hoşlanacağı seveceği;  içinde gizli anlamlar, içtenlik barındıran yapıtlar vermektir amacım…” 2001’de Tahran, 2008’de Dubai-Cud Üniversitesini bitirdim. Bu resimleri Shervin Hajipour Baraye’nin  şarkılarından esinlenerek oluşturdum.

Ressamın resimlerini izliyorum, İşte önünde durduğum bir tablosu. Kadın; yarısı ağlar, yarısı güler durumda. İranlı, benzer ülkelerin kadınlarını konumunu nasıl da anlatıyor. Kadın gülerken bile hüzünler içinde düşünüyor. Özgürlük, özgürlük diye atıyor yüreği. Güvercinler salıyor gökyüzüne, özgürlük güvercinleri. Dünya bir tiyatroya benzetiliyor, üstündekiler  de rollerini oynuyorlar…

Bir kadın portresi daha Beyninin içinden zorluklar, güçlükler, dar ağaçları, özgürlükler, insanlar  geçiyor. İranlı kadınlar bu zorluklarla  güçlüklerle özgürlüğe kavuşmak için savaşım veriyor… Hani şair diyor ya, “sen yanmasan ben yanmasam karınlıklar nasıl çıkar aydınlığa” işte öyle bir şey.

Özgürlüğün bedeli ağır oluyor… Namık kemal de, o bedeli şöyle belirtiyor: “Ey didari hürriyet esiri aşkın olduk gerçi kurtulduk esaretten…”

05.03.2023, Adana

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.