TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivrisinekle mücadelede dronla ilaçlama yöntemi

​​​​​​​Başkan Zeydan Karalar: Sivrisinekle mücadelede daha etkili ilaçlar ve yöntemler kullanıyoruz

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2021 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2021 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sivrisinekle mücadelede  dronla ilaçlama yöntemi

ADANA(İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediyesi bu yaz sivrisinek sorununun olabildiğince az yaşanması için hem yoğun çalışıyor hem de farklı yöntemlerle mücadele gerçekleştiriyor. 119 araç, 300 personelle yapılan sinekle mücadelenin daha etkin olması için  bu yıl dronla ilaçlama da başlatıldı.

İlaçlama araçlarının ve personelin giremediği alanlarda dronla ilaçlama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi, sivrisinekle mücadelede olanaklarını seferber etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatıyla, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nca alınan dronlar keşif ve ilaçlamada büyük kolaylık sağlıyor. Standart ilaçlamada ulaşılamayan gölet ve bataklık benzeri yerler dronla ilaçlanıyor.

Karataş ilçesinde gerçekleştirilen dronla mücadeleyi denetleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın sivrisinek üreten bir doğal yapıya sahip olduğunu belirti.

SİVRİSİNEKLE MÜCADELEDE ŞİMDİDEN TEYAKKUZDAYIZ

Başkan Zeydan Karalar, “Adana ülkemizde sıtma ile mücadelenin başladığı kent. Bataklıkları kurutmak için, sıtma ağacı da denilen okaliptus ağaçları dikildi Adana’da. Adana yapı itibariyle sivrisinekle mücadelenin kolayca yapılabileceği bir yer değil. Geride kalan iki yılda sivrisinekle mücadeleyi yaptık ama buna rağmen sivrisineğin Adanalıyı rahatsız ettiğini gördük. Bu yıl standart yoğun mücadelenin yanında farklı bir yöntem deniyoruz. Sivrisinek üreten dereler, su birikintileri ve farklı noktalar temizleniyor, ilaçlanıyor fakat üzerinde ilaçlama yapılamayan dalyan, büyük göletler, bataklıklar, özellikle Karataş gibi sahillerde olağanüstü sinek üremesine neden oluyor. Bu yıl standart şekilde ilaçlamanın yapılamadığı bölgelere ulaşmak için dron temin ettik. Dron aracılığıyla ilaçlama yapılmayan yer kalmıyor.

Ümidimiz odur ki bu yıl geçmiş yıllara oranla sinek daha az rahatsız edici olacak. Bunun için çalışıyoruz. En etkili ilacı alıp, sinekle mücadeleyi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bütün birimlerimiz bu konuda teyakkuzda. İnşallah bu sene sineği daha az yaşayacağız. 30 paket ilaç taşıyan bir dron her uçuşta 750 dönüm arazi ilaçlıyor. İlaç birkaç dakika içinde yayılıyor ve etkili oluyor.

LARVA DÖNEMİ AYLARA YAYILDI

Geçen yıl da sivrisinekle mücadelenin yoğun  yapıldığını kaydeden Başkan Zeydan Karalar, “Geçen yıl normalde haftada bir, 15 günde bir ilaçlama yapılırken biz neredeyse her gün ilaçlama yaptık. Eskiden larva dönemi mart ayında olurdu. Mart ayında ciddi mücadele edilip, larva imha edildiğinde sinek az olurdu. Şimdi larva dönemi farklı aylara yayıldı. Bu nedenle sivrisinekle mücadele de zorlaştı. Onun için biz de bu yıl farklı tedbirler aldık. Daha etkili ilaçlarla mücadeleye devam ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.