TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Ağzı mühürsüz pusula torbaları var" iddiası yalanlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi "Van Kalecik Atatürk Ortaokulu'nda ağzı mühürsüz pusula torbaları var." iddiasını yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2023 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2023 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
"Ağzı mühürsüz pusula torbaları var" iddiası yalanlandı

SERHAT AKARSU -ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi "Van Kalecik Atatürk Ortaokulu'nda ağzı mühürsüz pusula torbaları var." iddiasını yalanladı.

Seçim günü terör örgütlerine iltisaplı şahıslara ait sosyal medya hesaplarından toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturmak amacıyla manipüle edici içerikler paylaşılmaya başlandı.

Söz konusu hesapların, kullanıcı isimlerini ve içerik konseptlerini değiştirerek doğrudan veya dolaylı olarak milyonlarca sosyal medya kullanıcısına eriştiği, bu etkileşim sayesinde dezenformasyon içeriklerinin hızlı bir şekilde yayıldığı görülmekte.

Bu olaylara son olarak seçim gününde terör örgütlerine iltisaplı "Amed Dicle" adlı hesaptan bir paylaşım gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi "Amed Dicle" adlı hesaptan paylaşılan "Van Kalecik Atatürk Ortaokulu'nda ağzı mühürsüz pusula torbaları var." iddiasına karşı şu açıklamayı yaptı;

"Terör örgütü PKK'nın propaganda hesaplarından paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, "Van Kalecik Atatürk Ortaokulu'nda ağzı mühürsüz pusula torbaları var." iddiası kamuoyunu manipüle etmeye yönelik dezenformasyondur.

Genelge ve kanun gereği kese diye tabir edilen mühür ve kaşelerin olduğu torba, mühürlü olmak zorundadır. Ancak, bu keselerin konduğu büyük torbalarda ise mühür olması gerekmemektedir. Görüntülerdeki torbaların, keselerin olduğu büyük torbalar olduğu açıkça görülmektedir.

Bilindiği üzere sandık kurulu; bir başkan, bir üye memur ve tüm siyasi partilerin temsilcilerinden oluşmaktadır. Herhangi bir oy pusulasına bir işlem yapıldığı tespit edilmesi halinde, bu sandık kurulları tutanak tutmaktadırlar. Yanıltıcı bilgilere itibar etmeyiniz." 

dezenformasyon-ilkhaber-2

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.