TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ak Parti Kepez Belediye Başkan Adayı Rıza Tümer Kimdir?

AK Parti Antalya Kepez Belediye Başkan Aday Adayı Rıza Tümer Kimdir? İşte biyografisi...

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
Ak Parti Kepez Belediye Başkan Adayı Rıza Tümer Kimdir?

Rıza Sümer, 2 Eylül 1973 doğumlu bir isimdir. İlk ve ortaöğrenimini Antalya'da tamamladıktan sonra 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. 2000 yılından bu yana Antalya Barosu'na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır.

Siyasi kariyerine lise döneminde Refah Partisi Gençlik Kollarıyla başlamıştır. Daha sonra 1999-2001 yılları arasında Fazilet Partisi Antalya Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunmuştur. AK Parti'nin kuruluşu ile birlikte 2001 yılında Muratpaşa Teşkilatı Kurucu üyeliğiyle AK Parti'de siyasi hayatına devam etmiştir. Muratpaşa Teşkilatında iki dönem Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevini yürütmüştür.

2004 Yerel Seçimlerinde Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (SKM) yapmış, 2006 yılında İl Yönetim Kurulu üyeliği görevini üstlenmiştir. Ardından Ar-Ge’den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmüştür. 2010 referandumu, 2011 Genel Seçimleri, 2014 Yerel Seçimleri ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde SKM Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Sümer, 2011 kongresi sonrası Tanıtım ve Medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevi, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yapmıştır. Ayrıca, Antalya İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2003-2007 tarihleri arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı, Antalya Ahlak ve Kültür Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyesidir.

11 Ocak 2015’te gerçekleştirilen Antalya İl Olağan Kongresi ile AK Parti Antalya İl Başkanlığı görevine seçilmiştir. Orta derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir ve evli ve 4 çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.