TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bak: "Türkiye Spor Devrimi İçinde"

Bursa'nın İnegöl ilçesinde açılan modern spor tesisi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla hizmete girdi. Bak, tesisin açılışında yaptığı konuşmada Türkiye'nin spor alanındaki büyük atılımını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
Bakan Bak: "Türkiye Spor Devrimi İçinde"

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl'e kazandırılan modern spor tesisi, bünyesinde 2 adet doğal çim futbol sahası, 600 kişilik tribün, soyunma odaları, sporcu konaklama odaları gibi birçok hizmet birimini barındırıyor. Tesiste ayrıca idari binalar, kafeterya, yüzme havuzu, hamam ve otopark gibi olanaklar da bulunuyor. İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisiyle başlayan açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve diğer birçok yetkili katıldı.

Açılışta konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl'e kazandırılan tesislerin önemine değinerek, sporun gençlerin sağlıklı gelişimi için çok değerli olduğunu vurguladı. Başkan Aktaş, İnegölspor'un 40 senedir önemli sporcular yetiştirdiğini ve tesisin bu geleneğin devamını sağlayacağını ifade etti. Belediyelerin altyapı, yol, sosyal ve kültürel tesis yaparak şehrin birçok noktasına dokunduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Özellikle genç nüfusa sahip olduğumuz için spor yatırımlarının çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için çok kıymetli ve değerlidir. Onlarca halı saha, spor salonları, yüzme havuzları kazandırıyoruz. En son başladığımız eski adıyla ve yine ‘Atatürk’ ismini yaşatacağımız Atatürk Spor Salonumuzu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle yüzme havuzları ve müştemilatlarıyla hizmete açacağız. Salon 55 senelik ve çürük bir salondu. O projenin de başlangıcını yaptık” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise Türkiye'nin spor alanında büyük bir devrim yaşadığını belirterek, ülke genelinde yapılan yatırımları ve başarıları övdü. Bak, Türkiye'nin dört bir yanında UEFA standartlarında 36 stadyumun bulunduğunu, yüzlerce kapalı spor salonu ve yüzme havuzunun hizmet verdiğini dile getirdi. Ayrıca, Türkiye'nin 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağını da hatırlattı.

inegöl spor tesisi açılışı

“Bursa spor şehri olma yolunda hızla ilerliyor”

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan ortak çalışmalarının bulunduğunu, İnegöl’e yeni stadyum kazandırmak için de çalışmaları sürdürdüklerini aktaran Bak, “Yüzme sporuna çok önem veriyoruz. ‘Yüzme bilmeyen kalmasın’ projesi çerçevesinde bugüne kadar 10 milyona yakın çocuğa yüzme öğrettik. ilkokul üçüncü sınıftaki çocuklarımızla yaptığımız yetenek taramasında üç buçuk milyon çocuğumuzu çeşitli spor branşlarına yönlendirdik. 400’e yaklaşan gençlik merkezleri, spor tesislerdi, gençlik kamplarıyla gençlerimizin hizmetindeyiz. Bir buçuk milyon gencimize de kredi ve burs veriyoruz. Ailelere sesleniyorum. Çocuklarınızı mutlaka bir spor uğraştırın. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spor tesislerine getirin. 2024 Paris Olimpiyatları’na da etkin bir şekilde hazırlanıyoruz. İnegöl’deki yurt talebi için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bursa’nın dört bir tarafına yaptığımız tesislerle Bursa spor şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Bu tesis İnegölspor’a hayırlı olsun. Başarılar diliyoruz” diye konuştu.

osman aşkın bak bursa

Bursa Milletvekili Mustafa Varank ise 'ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz' düsturuyla 22 senedir millete hizmet için çalıştıklarını söyledi. Güzel eser ve projeleri de bir bir hayata geçirdiklerini anlatan Varank, "Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemediği için teşekkür ediyorum. ‘Bursa için ise helali hoş olsun. Ben elimden gelen bütün gayreti göstereceğim’ dedi. Bizler Türkiye’ye hizmet etme sevdasında olan insanlarız. Cumhurbaşkanımızın sporla ve sporcuyla olan ilişkilerini de herkes biliyor. Onun spora ve sporcuya verdiği değerin yansımalarını görmeye devam ediyoruz. Sporcularımız olimpiyatlarda, dünya şampiyonlarında çok önemli başarılar elde ediyorlar. Önümüzdeki dönemde gençlerimize hizmet edecek spor tesislerini, yatırımları şehirlere kazandıracağız. Tesisleri İnegöl’e kazandıran Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da son 22 senede Türkiye’de yaşanan değişimin en fazla hissedildiği şehirlerden birinin de Bursa olduğunu söyledi. Gençlik ve spor hizmetleri alanında da Bursa’da ciddi yatırımların olduğunu anlatan Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl’e kazandırılan ve gençlerin sporla buluşacağı tes

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl'ün spor markası olan İnegölspor'un yeni tesislere kavuşmasının büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederken, İnegölspor Başkanı Osman Sevim ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür ederek, kazandırılan tesisin önemini vurguladı. Tesiste spor yapacak gençlere başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.