Bakan Göktaş’tan sel açıklaması: Gaziantep ve Şanlıurfa’ya 55 milyon lira destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sel felaketinden etkilenen Gaziantep ve Şanlıurfa için SYDV’lere 55 milyon lira kaynak aktarıldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2026 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2026 20:05
Kaynak: Haber Merkezi
Bakan Göktaş’tan sel açıklaması: Gaziantep ve Şanlıurfa’ya 55 milyon lira destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gaziantep ve Şanlıurfa’da meydana gelen sel felaketinin ardından afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla önemli bir destek sağlandığını açıkladı. Bakan Göktaş, iki ildeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na (SYDV) toplam 55 milyon lira kaynak aktarıldığını bildirdi.

55 MİLYON LİRALIK KAYNAK AKTARILDI

Bakan Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, selden etkilenen vatandaşların yanında olduklarını belirterek, “Afetten etkilenen vatandaşlarımızın ilk etapta acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik her iki ilimizde de SYDV’lere 55 milyon lira tutarında kaynak aktardık” ifadelerini kullandı.

SAHADA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Açıklamada, SYDV ekiplerinin sahada aktif olarak görev yaptığına dikkat çekilerek, inceleme, hane ziyaretleri ve hasar tespit çalışmalarının ilgili kurumlarla koordinasyon içinde sürdürüldüğü belirtildi.

“YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ”

Bakan Göktaş, Türkiye genelinde sosyal hizmetlerin kesintisiz sürdüğünü vurgulayarak, “Ülkemizin dört bir yanında sosyal hizmetlerimizle vatandaşlarımıza ulaşıyor, yaralarımızı birlikte sarıyoruz” dedi. Göktaş ayrıca, “Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun” temennisinde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.