Bakan Yerlikaya: Türkiye’de 450 binden fazla Suriyeli güvenli geri dönüş yaptı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bugüne kadar ülkelerine dönen, onurlu ve güvenli şekilde geri dönüş yapan Suriyeli kardeşlerimizin sayısı 450 bin 169 oldu" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2025 21:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2025 21:54
Kaynak: İHA
Bakan Yerlikaya: Türkiye’de 450 binden fazla Suriyeli güvenli geri dönüş yaptı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kütahya’da düzenlenen Güvenlik Toplantısı’nda, Türkiye’nin göç yönetimini insani ve rasyonel bir yaklaşımla sürdürdüğünü belirtti. Yerlikaya, bugüne kadar 450 bin 169 Suriyelinin onurlu ve güvenli şekilde ülkelerine geri döndüğünü açıkladı ve Türkiye’nin Suriyelilere her zaman sahip çıktığını vurguladı.

"Kütahya'da suçları aydınlatmada yüzde 100 başarı sağlandı"

Bakan Yerlikaya, kişilere karşı işlenen 10 katalog suçta önemli başarı elde edildiğini belirterek, bu yılın ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre olaylarda yüzde 4,5 azalma yaşandığını söyledi. Bakan Ali Yerlikaya, "Geçen yıl 3 bin 29 olan olay sayısı bu yılın ilk 7 ayında 2 bin 893'e düşmüştür" diye konuştu.
Kütahya özelinde dikkat çekici bir başarıya imza atıldığını aktaran Yerlikaya, "Bu şehirde ilk defa suçları aydınlatmada yüzde 100 başarı sağladık. Geçen yıl bu oran yüzde 98'di" şeklinde konuştu.
Mal varlığına karşı işlenen suçlarda da düşüş yaşandığını belirten Bakan Yerlikaya, 2024'ün ilk 7 ayında 188 olan olay sayısının bu yıl 161'e gerilediğini, aydınlatma oranının Türkiye ortalamasının 5 puan üzerine çıkarak yüzde 90,7'ye yükseldiğini ifade etti. Kütahya'da ilk 7 ayda 56 hırsızlık olayının meydana geldiğini kaydeden Bakan Ali Yerlikaya, "Bunun 30'u emniyet, 26'sı jandarma bölgesinde gerçekleşti. Emniyet bölgesindeki 30 olayın failleri yakalandı, jandarma bölgesinde ise 26 suçlunun 23'ü yakalandı. Kalan üç olayın failleri için çalışmalar sürüyor" diye konuştu.
Yerlikaya, nüfusu 571 bin olan Kütahya'da elde edilen bu başarıların önemine dikkat çekerek, güvenlik güçlerinin çalışmalarının kararlılıkla süreceğini vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.