Barut: Asgari ücret en az 39 bin lira olmalı

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 28 bin 75 lira olarak açıklanan asgari ücrete tepki göstererek, bu rakamın açlık sınırının altında kaldığını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2025 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2025 09:44
Kaynak: BÜLTEN
Barut: Asgari ücret en az 39 bin lira olmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, dün 28 bin 75 lira olarak açıklanan asgari ücret kararı hakkında açıklamada bulundu. Barut, asgari ücretin en az 39 bin liraya yükseltilmesi gerektiğini belirterek, en düşük emekli aylığının da asgari ücret seviyesine çıkarılmasını talep etti. Açıklanan rakamın açlık sınırının altında kaldığını vurgulayan Barut, “İnsanca yaşam için artık yeter. Bu utanç kararı derhal 39 bin lira olarak revize edilmelidir” dedi.

Ayhan Barut, "Ülkemizde hem çalışanlar hem de emekliler, mevcut gelir düzeyleriyle insanca yaşamaktan uzaktır. Asgari ücret de emekli aylıkları da milyonlarca yurttaşı yoksulluğa mahkûm etmektedir. Yapılan araştırmalarda bir çalışanın barınma, beslenme, ulaşım, eğitim, sağlık ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için asgari ücretin en az 39 bin lira olması gerektiği açıktı” diye ifade etti.

“ASGARİ ÜCRET EN AZ 39 BİN LİRA OLMALI”

Türkiye'de yaşanan açlık, yoksulluk ve sefaletin derinleştirildiğini aktaran Barut şunları söyledi: "Artık emeğiyle geçinenler bin türlü zorlukla ay sonunu getirmeye çalışmakta, emekliler temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz halde. Asgari ücretin insanca yaşamaya yetecek düzeyde, en az 39 bin lira olarak düzeltilmesini, en düşük emekli aylığının da asgari ücret seviyesine getirilmesini istiyoruz."

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.