TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barut: "Yaşamı savunacağız, doğamıza sahip çıkacağız"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 13 ilde 6 milyon metrekareden fazla orman vasıflı alanın orman sınırları dışına çıkarılmasına tepki gösterdi. Orman katliamı kararının geri çekilmesini talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2024 10:45
Kaynak: BÜLTEN
Barut: "Yaşamı savunacağız, doğamıza sahip çıkacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman, Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, 13 ilde 6 milyon metrekareden fazla orman vasıflı alanın orman sınırları dışına çıkarılmasına dair Cumhurbaşkanlığı kararını sert bir şekilde eleştirdi. Barut, ormanları yok edecek kararın geri çekilmesini isteyerek, "Talanda, rant hırsıyla doğa katliamında sınır tanımayan AKP iktidarına sandıkta hesap soracağız! Ormanlara kıymayın efendiler, katliam kararı geri çekilsin" dedi.

Barut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, AKP iktidarının talan ve rant hırsıyla doğayı korumadığını, bu kararların ekosistemi olumsuz etkilediğini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı kararıyla orman sınırları dışına çıkarılan alanlarda devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlardan Orman Genel Müdürlüğü'ne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacağının belirtilmesine rağmen bu ibarenin uygulamada geçersiz kaldığını söyledi. Barut, geçmişte yaşanan örneklerde orman ve tarım alanlarına yapılan müdahalelerin geri dönülemez sonuçlar doğurduğuna dikkat çekti.

Ayhan Barut, çevre, şehircilik ve iklim değişikliğiyle ilgili projelerde çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) süreçlerinin başlatıldığını ve yüz binlerce dönüm alanın maden faaliyetleri için orman sınırları dışına çıkarıldığını belirterek, "Madenlere, hidroelektrik santralleri projelerine ve imar düzenlemelerine kurban edilecek meralarımızı, ormanlarımızı, çayırlarımızı, tarım alanlarımızı, derelerimizi AKP'nin saldırılarına karşı savunmayı sürdüreceğiz" dedi. "Onların rant ve talan hırsına karşı bizim de yaşamı savunmak görevimizdir. Değerlerimizi AKP'den mutlaka koruyacağız" diyen Barut, ormanları korumanın ve talana karşı durmanın önemine vurgu yaptı.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.