TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: İşçimizin alın teri, Taksim Meydanı'na sığmayacak kadar büyük

Bakan Işıkhan, TÜRK-İŞ ziyaretinde yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ın anlamını vurgulayarak, emeğin ve dayanışmanın sembolü olan işçilerin alın terinin, Taksim Meydanı'na sığmayacak kadar büyük olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: İşçimizin alın teri, Taksim Meydanı'na sığmayacak kadar büyük

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ'i ziyaret ederek gerçekleştirdiği konuşmada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, 1 Mayıs'ın özellikle Türkiye'nin Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına giriş yapacağı bu dönemde daha anlamlı ve farklı bir atmosferde kutlanacağını vurguladı. İşçilerin emeğinin ve alın terinin müdafaasının önemine değinen Bakan Işıkhan, sendikal faaliyetlerin ve işçi haklarının destekçisi olduklarını belirtti.

Ayrıca, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanması tartışmalarına da değinen Bakan Işıkhan, işçi ve emekçilerin alın terinin Taksim Meydanı'na sığmayacak kadar büyük olduğunu ifade etti. Bu bağlamda, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda yaşanan olayları hatırlatarak, bu alanda kitlesel kutlama inadının dayanışma ruhunu zedelediğini ve 1 Mayıs'ın anlamını kısıtladığını dile getirdi. Bakan Işıkhan, geçmişte Taksim Meydanı'nda kaybedilen işçilerin anılarını yaşatmak adına sendikaların sınırlı katılımlarına izin verilmesinin önemine vurgu yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.