TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Adana İl Başkanı Tanburoğlu’ndan, MHP Adana İl Başkanı Kanlı’ya yanıt

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı’nın son dönemlerde Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yaptığı açıklamalara yanıt CHP Adana İl Başkanı Tanburoğlu’ndan geldi.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 12:26
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
CHP Adana İl Başkanı Tanburoğlu’ndan, MHP Adana İl Başkanı Kanlı’ya yanıt

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Yerel Seçimler yaklaşırken yaptığı açıklamaları da arttırdı. Seçimlerle ilgili yaptığı açıklamalarda Adana Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut durumu hakkında da söylemlerde bulunan Kanlı’ya yanıt, CHP Adana İl Başkanı Tanburoğlu’ndan geldi.

Anıl Tanburoğlu, yazılı olarak yaptığı açıklamada, “MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’ın 5 yılda gerçekleştirdiği mali mucize ve hizmet yağmuru karşısında, Cumhur İttifakı’nın düştüğü çaresizliğin üstünü, aslı astarı olmayan suçlamalar ve değerlendirmelerle örtmeye, kendince umut devşirmeye çalışıyor” dedi.

Başkan Karalar’ın MHP’li belediye başkanından devraldığı enkazı ayağa kaldırdığından söz eden Tanburoğlu, “Borcu gelirinin 4 katı olan Adana Büyükşehir Belediyesi’ni, geliri borcunun 4 katı haline getiren Başkanımız Zeydan Karalar; şimdiye kadar hiçbir belediye başkanının yapamadığı alt geçitlerden 3 adet yaparak, Adanalıların hizmetine sundu. 5 yeni bulvar açtı, 221 cadde ve bulvarı yeniledi. 310 iş makinesi, 111 otobüs aldı. En önemlisi tüm bunları belediyenin öz kaynaklarıyla, tek bir kuruş borçlanmadan gerçekleştirdi. Kentin su, yol, altyapı, köprü, menfez ihtiyaçlarını giderirken, sosyal belediyecilik anlayışıyla zor durumdaki insanlarımıza, teşvik edilmesi gereken çiftçiye, üreticiye önemli destekler sağladı. Geçmiş dönemden 3 kat fazla işi, çok daha az paraya yaparak, halka hizmet için önemli tasarruflarda bulundu” şeklinde konuştu.

Tanburoğlu, MHP’li belediye yönetimi döneminde mazot ve asfalt fiyatlarının bugünle kıyasla çok düşük olmasına rağmen sadece 894 bin ton asfaltın dökülebilmiş olduğunu kaydetti.

Zeydan Karalar döneminde ise şu ana kadar 2 milyon 790 bin ton asfalt döküldüğünün altını çizen Tanburoğlu, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Geçmiş dönemde belediye çalışanları 4-5 ay maaş alamazken, Zeydan Başkan döneminde çalışanlar maaşlarını günü gününe alıyor. Üstelik tüm bunlar iki yıl süren pandemiye ve Adana’mızı da derinden etkileyen 6 Şubat depremleri yaşanmasına rağmen gerçekleştirildi. Adana Büyükşehir Belediyesi, kentin bütün ilçelerinde, köy ve mahallelerinde insana dokunan, ihtiyaçları gideren, sorunları çözen ve halkın geleceğe güvenle bakmasını sağlayan bir yönetim anlayışıyla çalıştı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın kente yaptığı en önemli katkı, Başkan Zeydan Karalar’ın kendi deyimiyle; kentin önünü açmak, mali yapının mucizevi bir şekilde düzeltilmesiyle, kimseye ihtiyacı kalmayan, geleceğe güvenle bakan bir Adana oluşturmak oldu.”

Son 5 yılda Adana’da gerçekleştirilen belediyecilik anlayışının tüm Türkiye’de büyük takdir topladığına değinen Başkan Tanburoğlu, dünyada da kredi derecelendirme kuruluşlarının, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni Türkiye’deki en başarılı belediye kategorisine aldığını, yüksek dereceli kredi puanlarıyla bunu tescil ettiğini vurguladı.

MHP İl Başkanına “Tüm bu yapılanları görebiliyor mu? Bu bir mucize değil midir?” sorularını yönelten Tanburoğlu, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Adana; 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Zeydan Karalar demek için gün sayıyor. LGS ve YKS’ye hazırlık kurslarının verildiği, öğretmenlerin büyük bir titizlik ve liyakate dikkat edilerek seçildiği, öğrencilerin ve velilerin çok memnun olduğu Adana Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Kurs Merkezleri’ni eleştirerek, Adanalıların kafasını bulandırmaya çalışan MHP İl Başkanı’nın çabaları nafiledir, inandırıcılıktan uzaktır. Çünkü gerçek ortadadır ve kurs merkezlerimizin başarısı dillere destandır. Siyasetçiler halkın yararına yapılmış hizmetleri karalamaktan vazgeçip, öncelikle kent için yapacakları projeleri ortaya koymalılar. Bizim yolumuz halka hizmet yoludur, bizim yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Zeydan Karalar Başkanımız, Adana’yı 5 yıl daha yönetecek ve kentimizi daha yaşanabilir, daha modern bir hale getirmek için gece gündüz çalışmaya devam edecektir. Kimse gerçek dışı ve haksız suçlamalarla, Zeydan Karalar’ın halka hizmet etme kararlılığının önüne geçemez. Halkımız MHP ve AKP’ye 31 Mart seçimlerinde gereken cevabı sandıkta zaten verecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.