TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Anayasa Mitingi Haftaya Ankara'da Yapılacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), cezaevinde tutulan TİP Milletvekili Can Atalay için düzenlemeyi planladığı ancak Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde dokuz askerin şehit olması nedeniyle ertelediği Anayasa Mitingi'ni haftaya Ankara'da gerçekleştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
CHP Anayasa Mitingi Haftaya Ankara'da Yapılacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay'ın cezaevinde tutulması üzerine planlanan Anayasa Mitingi'ni, Pençe-Kilit Harekâtı'nda yaşanan şehit haberleri nedeniyle erteledi. Mitingi haftaya Ankara'da düzenleme kararı aldı.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Kesin olarak kararlaştırılmış olmamakla birlikte muhtemelen önümüzdeki hafta sonuna bir miting planlanacak. Daha doğrusu, daha evvel planlanmış ve gelen şehit haberleri nedeniyle ertelenmek zorunda kalınan miting önümüzdeki hafta için planlanacak" dedi.
Mitingin yeri ve saati henüz netlik kazanmadı.


Anayasa Mitingi'nin Amacı

CHP, Anayasa Mitingi'ni, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını tanımayan Yargıtay'ın kararını protesto etmek için düzenlemeyi planlıyordu. Mitingde, hukukun üstünlüğünün ve demokrasinin korunması çağrısı yapılması bekleniyordu.


Can Atalay Kimdir?

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, 1971 yılında Antakya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 2015 yılında TİP'ten Hatay Milletvekili seçildi. 2023 yılında, Gezi Parkı protestoları sırasında yaptığı konuşma nedeniyle "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklandı. AYM, Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını tanımayan Yargıtay, Atalay'ın milletvekilliğini düşürdü.

can atalay
 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.