TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Milletvekili Ayhan Barut, meclis'te emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesini istedi

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te yaptığı açıklamada emekli maaşlarının düzeltilmesi ve en düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükseltilmesi talebinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2024 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 10:46
Kaynak: BÜLTEN
CHP'li Milletvekili Ayhan Barut, meclis'te emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesini istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada emekli maaşlarının düzenlenmesi için çağrıda bulundu. Barut, en düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükseltilmesi ve SGK ile Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam yapılması kararının hemen gözden geçirilerek düzeltilmesini istedi.

Meclis'te emeklilerin sorunlarına dikkat çeken ve çözüm taleplerini dile getiren Barut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024'ü 'Emekliler Yılı' ilan etmesine tepki gösterdi. Barut, emeklilerin insanca yaşam koşullarını sağlayacak adımların atılması gerektiğini belirtti.

Açıklanan emekli maaş zam oranları ve en düşük emekli aylığı kararının yetersiz olduğunu savunan Barut, hükümete çağrıda bulunarak, "Hemen emekli maaşı zam oranlarını insanca yaşam koşullarını gözeterek düzeltin. Emeklileri en düşük emekli aylığında eşitlemeye çalışmayın. Hazine destekli en düşük emekli aylığı artışı, feryat eden emeklilerimizin sorununu çözmez. Emekli kök aylıklarının yıllar içindeki gerilemesine çözüm bulunmak zorundadır. Seyyanen zamla kök aylıkları tamamlayın. Üstüne tüm emeklilere enflasyon ve ek zam artışı uygulayın." şeklinde konuştu.

Barut, hükümetin bu konuda adım atmaması halinde emeklilerin sandıkta hesap soracaklarını ifade etti.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.