TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Milletvekili Gürer'den Milli Eğitim Bakanı'na: "Anadolu'daki okulları ziyaret edin"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi üzerine yapılan Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında söz alarak eğitimdeki sorunları sıraladı ve çözüm önerilerini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2023 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
CHP Milletvekili Gürer'den Milli Eğitim Bakanı'na: "Anadolu'daki okulları ziyaret edin"

EMRE EKİCİ

ADANA (İLKHABER) -Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, eğitimdeki sorunları sıralayarak çözüm önerilerini paylaştı.

Gürer, Bakan Yusuf Tekin'e Anadolu'daki okulları ziyaret etme önerisinde bulunarak, "Eğitimin ne olduğunu ve ne durumda olduğunu en iyi göreceğiniz yerler oralar" dedi.

Eğitimle ilgili sorunları ayrıntılı bir şekilde sıralayan Gürer, okullardaki eksikliklere dikkat çekti. Güvenlik, öğretmen kadrosu, temizlik sorunları gibi konuları vurgulayarak, kapanan köy okullarını eleştirdi. Köy okullarının kapatılmasının yanlış olduğunu belirten Gürer, bu konuda Niğde'de yaşanan örneklere değindi.

Taşımalı eğitimin yarattığı sorunlara da değinen Gürer, bu sistemin veli-okul ilişkisini zayıflattığını, öğrencilerin erken saatte okula gitmesinin performanslarını düşürdüğünü ve can güvenliği riskleri taşıdığını ifade etti. 

Eğitim sisteminin içinde bulunduğu sorunlara vurgu yapan Gürer, atanamayan öğretmenlerin tarlalarda çalıştığını ve bu durumun eğitim sistemindeki sıkıntıları gösterdiğini söyledi. Ayrıca, çıraklık ve stajyerlik süreçlerinin yaşlılık sigortası başlangıcı olarak kabul edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Öğretmenlere önlük yerine 24 Kasım'da bir maaş ikramiye verilmesini öneren Gürer, endüstri meslek liselerine önem verilmesi ve öğretmen haklarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. Gürer, endüstri meslek liselerini eski konumlarına taşımak, öğretmen haklarını güçlendirmek ve eğitimi verenlerin sorunlarına çözüm bulmak gerektiğini vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.