TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Gürer'den aşı yan etkilerine ilişkin soru önergesi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Covid-19 aşıları ve aşılarla ilgili iddialar hakkında Sağlık Bakanına bir soru önergesi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2023 10:43
Kaynak: BÜLTEN
CHP'li Gürer'den aşı yan etkilerine ilişkin soru önergesi

ADANA (İLKHABER)- CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Covid 19 sürecinde yapılan aşılar ile halk arasında yaygın söylentiye dönüşen bazı aşılar sonrası sorunlar oluştuğu yönünde anlatıları Sağlık Bakanına verdiği soru önergesi ile gündeme taşıdı. Bakanın 15 gün içinde yanıt vermesi gereken soruyla sorunun yargıya yansıyan örnekleri var mı ? Sorusunu da sordu.

Gürer’in vatandaşlara yapılan aşıların yan etkileri ve bu aşılarla ilgili olumsuzlukların açıklanması istemiyle Sağlık Bakanlığına yazılı soru önergesine  Bakanın vereceği yanıt bu bağlamda genel durumu yansıtması bekleniyor.

SORULAR YANIT BULMALI 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Covid-19 pandemisi döneminde, Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara uygulanan aşılar, bu ayıların yan etkileri ile hayatını kaybeden vatandaşların otopsi raporlarında olağan dışı bulguların kamuoyuna açıklanması için yazılı soru önergesi verdi.

BİONTEK İLE İLGİLİ DAVALAR TAKİP EDİLİYOR MU?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde şu sorularına yanıt istedi:

Covid-19 pandemisi döneminde, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan aşı uygulamalarında hangi aşılar kullanıldı ve kaç doz uygulandı? Covid-19 aşılarıyla ilgili olarak, hangi yan etkiler gözlemlendi ve bu yan etkilerin Türkiye'deki durumu nedir? Almanya'da BioNTech aşısı ile ilgili yaşanan yargı davaları Bakanlık tarafından takip edilmekte midir? Türkiye'de bu aşının kullanımı ve etkileriyle ilgili yaşanan olumsuz geri dönüşler neler olmuştur? Türkiye'de Covid- 19 nedeniyle ölen kişilerin otopsi raporlarında tespit edilen olağan dışı bir bulguya rastlanmış mıdır?  Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşılarıyla ilgili olarak vatandaşlara bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapmış mıdır? Bu çalışmaların kapsamı nedir? Türkiye'de Covid-19 pandemisi sırasında aşılama programı hakkında güncel verileri paylaşabilir misiniz?

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.